eSport i igrice

"Random5" iznenadio "ASUS", plasirao se u finale Esports Balkan Lige

"Random5" iznenadio "ASUS", plasirao se u finale Esports Balkan Lige
Foto: N.N. | "Random5" iznenadio "ASUS", plasirao se u finale Esports Balkan Lige

Ekipa ’Random5’ je drugi finalista Esports Balkan Lige, pošto su u polufinalu savladali favorizovani ’ASUS’, u maratonskom meču koji je završen rezultatom 3:2. Oni će u finalu, koje se igra 30. marta, odmjeriti snage sa ekipom ’Crvene zvezde’ u beogradskoj ’Kombank dvorani’.

Zaista niko nije mogao očekivati ovakav rezultat ekipe ’Random5’, pogotovo ako imamo u vidu da su oni učešće u Esports Balkan Ligi obezbijedili u kvalifikacijama. U regularnom dijelu sezone su zauzeli 3. mjesto, sa identičnim skorom kao i ekipa ’ASUS’, te su svi pomislili kako je to njihov maksimum. Ipak, oni su pokazali da nisu slučajno tu gdje jesu, te da se, ipak, mogu nositi i sa ekipama kakav je ’ASUS’. Oni su ovom pobjedom i plasmanom u finale obezbijedili i učešće na EU Mastersu, tako da ćemo ih u narednom periodu gledati i na međunarodnoj sceni.

Ekipa ’Random5’ je dobila prvi gejm u svoju korist, zahvaljućuji najviše sjajnoj igri njihovog AD Carry-a, Teodora ’VendettazZ’ Cholakova. Zatim je ekipa ’ASUS’ ekspresno izjednačila rezultat, da bi već u narednom gejmu ekipa ’Random5’ uspjela ponovo da povede.

U četvrtom gejmu je ekipa ’ASUS’ shvatila da je ’Random5’ itekako u stanju da napravi čudo u ovom meču, te su uspjeli da izjednače rezultat i odvedu meč u zadnji, peti, gejm.

Odlučujući gejm je počeo bolje za ekipu ’ASUS’. Oni su stvorili prednost do 16. minuta meča, kada ekipa ’Random5’ na top lejnu pravi ace, te stvara veliku prednost u svoju korist. Nakon nekoliko minuta prave i drugi ace, te uzimaju Barona, a zatim preko top lejna prave i treći ace koji im donosi konačnu pobjedu i plasman u finale.

Ovo je zaista veliki uspjeh za ovu mladu bugarsku ekipu i biće pravo uživanje gledati ih u finalu protiv ’Crvene zvezde’.

Finale, koje se igra 30. marta u beogradskoj ’Kombank areni’ možete pratiti uživo na ’Fortuna Esports’ youtube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije