Fudbal

Adrijano rame uz rame sa Mesijem

Adrijano rame uz rame sa Mesijem
Adrijano rame uz rame sa Mesijem

Svi zaljubljenici u fudbal ostali su bez daha nakon osam mečeva 3. kola Lige šampiona igranih u utorak, u kojima su mogli da vide čak 40 pogodaka. Veče je obilježio Luiz Adrijano, koji je u pobjedi Šahtjora nad BATE Borisovom (7:0) postigao pet pogodaka.

Prosjek od pet pogodaka po meču najveći je u istoriji Lige šampiona, ali i pored toga ovo nije bilo najefikasnije veče u elitnom klupskom takmičenju. Godine 1997, tačnije 1. septembra, postignuta su 44 pogotka, ali se tada igralo 12 utakmica.

Junak večeri bio je Adrijano, koji je čak pet puta pogađao mrežu protivnika i tako stao rame uz rame sa Lionelom Mesijem, napadačem Barselone, koji je do utorka bio jedini igrač kojem je to pošlo za rukom. Argentinac je pet pogodaka postigao u sezoni 2011/12. protiv Bajera u pobjedi od 7:1. Iza Mesija i Adrijana sa četiri gola na jednom meču u Ligi šampiona su Marko van Basten, Zlatan Ibrahimović, Rud van Nistelroj, Andrij Ševčenko, Simone Inzagi, Dado Pršo, Mario Gomez, Robert Levandovski i Bafetimbi Gomis.

Šahtjor je na krilima Adrijana slavio sa 7:0 u gostima kod BATE Borisova, i to je najubljedljivija pobjeda večeri, ali ne i Lige šampiona uopšte. Vlasnik najubjedljivije pobjede je Liverpul, koji je 2007. godine sa 8:0 savladao Bašiktaš. Šahtjor dijeli drugo mjesto sa Juventusom, Marseljom, Arsenalom, Valensijom i Bajernom.

Pored Šahtjora ubjedljive pobjede u utorak su ostvarili Bajern i Čelsi. Bavarci su protutnjali Rimom savladavši sa 7:1 Romu, dok je Čelsi kod kuće bio bolji od Maribora sa 6:0. U sigurnoj pobjedi Bajerna dvostruki strijelac bio je Arjen Roben.

"Očekivali smo mnogo teži meč, jer je Roma vrhunska ekipa. Spremali smo se stvarno veoma dobro. Na terenu smo djelovali kao prava ekipa, bilo je nevjerovatno. Ipak, moramo da ostanemo skromni. Možda zvuči čudno nakon trijumfa od 7:1, ali i dalje postoje stvari koje mogu da se poboljšaju", rekao je Roben.

Danijele de Rosi, vezista Rome, nakon debakla na "Olimpiku" rekao je da mu je samo žao navijača.

"Moramo da naučimo lekciju iz ovoga. Čekali smo ovaj meč, cio grad je čekao. Žao mi je navijača. Oni su najbolji i zaslužuju bolje", izjavio je Rosi i nastavio:

"Ovo je sramota. Rezultat je sramota. Kada sam na kraju meča čuo da nam navijači aplaudiraju, srce me zaboljelo. Kada izgubite 7:1, ne možete da pričate o mentalitetu. I pored rezultata na mogu da kažem da je velika razlika između Bajerna i nas. Bajern je bolji od 90 odsto timova na svijetu."

Žoze Murinjo, menadžer Čelsija, bio je prezadovoljan pobjedom nad Mariborom, pristupom igrača, ali je i pored toga bilo detalja koji mu se nisu dopali.

"Odigrali smo dobro. Ušli smo u utakmicu na pravi način, čak i kada smo na poluvemenu vodili 3:0. Momci su igrali istim intenzitetom. Bio sam iznenađen kada je Eden Azar dao Didijeu Drogbi loptu da izvede penal. Ja odlučujem, a Azar je izbor broj jedan. Nisam bio zbog toga zadovoljan, ali sam bio srećan kada je gol postignut", kazao je Murinjo.

S druge strane, iskusni napadač je rekao da je od Belgijanca tražio da izvede jedanaesterac i da mu je on bez pogovora prepustio loptu.

"Srećan sam zbog načina na koji smo odigrali meč. Postigli smo prvi, pa drugi gol, nismo stajali. Nastavili smo da igramo. Želio sam da postignem pogodak. Kada sam pitao Azara da izvedem penal, on je rekao da je to u redu. Takva je atmosfera u našem timu. Dijelimo golove, srećni smo kada svi uspijemo da se upišemo u strijelce", rekao je Drogba.

Zaigrao sa idolom  

Džon Teri se u meču sa Mariborom prvi put u ovoj sezoni upisao u listu strijelaca, ali će meč pamtiti i po debiju mladog kolege Doma Solankea, kojem je iskusni defanzivac idol od djetinjstva. Solanke je ponikao u Čelsiju i protiv Maribora mu se ostvario san da zaigra za prvi tim "plavaca" zajedno sa Terijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije