Fudbal

Advokat: Nema izgovora, Srbija mora na EP

Advokat: Nema izgovora, Srbija mora na EP
Advokat: Nema izgovora, Srbija mora na EP

STARA PAZOVA - Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da nema izgovora i da ekipa mora da izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

"Druge opcije ne postoje i tako moramo da se ponašamo. Uvijek sam se pitao kako ovakva ekipa ne može da postiže značajne rezultate. Mislim da mogu to da promijenim. Vidio sam da u igri Srbije ima dosta oscilacija i to mora da se promijeni. Ekipa zna da igra, ali ne zna da pobjeđuje. Volim napadački fudbal, dobro organizovan i loptu u posjedu", rekao je Advokat na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

On je naveo da talenat kod srpskih fudbalera nikada nije bio problem.

"Gledao sam snimke iz prethodnih mečeva i vidio da je ekipa talentovana, ali da nije spremna za velika takmičenja. Srbija ima igrače koji vole da igraju za reprezentaciju. Talenat nije dovoljan, postoje i druge osobine", objasnio je holandski stručnjak.

Advokat je potvrdio da je izabrao selekciju Srbije jer je želio da se oprosti i odmori od klupskog fudbala.

"Prije 14 dana sam dobio poziv Srbije i odlučio da ga prihvatim, ali i da se oprostim od klupskog fudbala. Znam koliko Srbija ima kvalitetnu ekipu. Imam viziju. Pitanje novca nije bilo presudno, već činjenica da možemo da budemo uspješni", istakao je novi selektor Srbije.

Na pitanje da li zna da Srbija ima dosta problema s motivacijom protiv slabijih reprezentacija, Advokat je kazao: "Ne postoje slabe ekipe. Igranja protiv Danske i Portugala ne treba da predstavlja motiv, ali fudbaleri moraju da shvate i da su mečevi protiv Jermenije i Albanije, koji nisu slabi protivnici, veoma važni."

Holanđanin je rekao i da neće tjerati igrače da pjevaju himnu uoči početka mečeva.

"Oni koji žele da se skoncentrišu na utakmicu, mogu to da urade. Neću da uvodim pravilo o pjevanju himne. Ne koristim riječ disciplina, ali mora se zna ko šta radi", zaključio je on.

Advokat je u karijeri vodio reprezentacije Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije i Rusije.

Bio je trener sljedećih klubova: Harlem, Dordreht, PSV Ajndhoven, Glazgov Rendžers, Borusija Menhengladbah, Zenit i AZ Alkmar.

Najveći uspjeh u karijeri napravio je sa ruskim Zenitom, jer je 2008. osvojio tadašnju Ligu UEFA i kontinentalni Superkup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije