Fudbal

Arnautović i Marinović najbolji

Arnautović i Marinović najbolji
Arnautović i Marinović najbolji

Davor Arnautović, član Podrinja iz Janje, proglašen je za najboljeg igrača RS, dok je Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca, proglašen za najboljeg trenera u sklopu manifestacije "Dan fudbala" koju organizuju FS RS i "Sportski žurnal".

Četvrta manifestacija održana je juče u Banjaluci, a nagrade su uručene u nekoliko kategorija. Arnautović se istakao dobrim igrama u timu iz Janje, ali i U-23 reprezentaciji Republike Srpske, gdje nosi i kapitensku traku.

"Želim da zahvalim svima koji su me podržali i bez kojih ne bih bio na ovom mjestu. Ovo je veliko priznanje i mnogo će mi značiti u nastavku karijere", rekao je Arnautović.

Priznanja za najperspektivnijeg fudbalera dobio je Miloš Aćimović, doskorašnji član Leotara, a sada Zrinjskog, dok je nagradu za najboljeg sportskog radnika "Ilija Pantelić" dobio Svetozar Evđenić iz Šamca. Priznanje za najboljeg sudiju dobio je Dragan Petrović.

Specijalne nagrade na manifestaciji u gradu na Vrbasu su dobili ŽFK Banjaluka, te reprezentacije Republike Srpske U-13, U-15 i U-23 i na kraju Branimir Tulić, selektor reprezentacije RS U-23.

Nagradu za životno djelo koja nosi naziv "Dr Milan Jelić" dobio je Ratko Radovanović (78), koji je dubok trag kao igrač i trener ostavio u Radniku iz Bijeljine.

"Ponosan sam i srećan što sam dobio ovo priznanje. Hvala FS RS i svima koji su imali sluha za moj rad. Životni put mi je bio satkan od fudbala i sa fudbalom", izjavio je Radovanović, koji je istakao da je ponosan na tradiciju Radnika.

Milovan Rajevac, iskusni stručnjak, bio je kandidat FS RS za selektora BiH, ali je u "finalu" poražen od Mehmeda Baždarevića, koji je preuzeo "zmajeve" nakon otkaza Safetu Sušiću. Na manifestaciji "Dan fudbala" Rajevac je dobio Zlatnu plaketu.

"Posebno mi je drago što ovo priznanje dolazi od prijatelja iz RS i ponosan sam zbog toga. Malo nam je nedostajalo da pobedimo u trci za selektora BiH i bio sam toliko samouveren da bih odveo reprezentaciju na Evropsko prvenstvo da sam dobio priliku", kazao je srbijanski stručnjak koji je sa dosta uspjeha vodio Ganu na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi.

Posebnu nagradu, Zlatnu povelju, koja nosi naziv "Miljan Miljanić" dobio je fudbalski sudija Milorad Mažić, koji je sudio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014, a pravdu dijeli i na mečevima Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije