Fudbal

Bavarska mašinerija ruši madridski bedem

Bavarska mašinerija ruši madridski bedem
Bavarska mašinerija ruši madridski bedem

U reprizi polufinala Lige šampiona iz prošle sezone večeras će u 2. kolu grupne faze snage na "Visente Kalderonu" odmjeriti Atletiko Madrid i Bajern.

"Jorgandžije" i Bavarci su dosad odigrali četiri meča i uspješniji je prvak Njemačke sa dvije pobjede, dok su jedom odigrali neriješeno. Prošle godine ulog je bio mnogo veći nego sada i Atletiko je prošao zahvaljujući golu u gostima.

Ovo će biti duel u kojem će navijači moći da uživaju u sjajnoj odbrani Atletika i napadu Bajerna, koji ove sezone igra efikasno pod vođstvom Karla Anćelotija. Italijan je osam puta vodio Bajern i ostvario je isto toliko pobjeda, ali meč na vrućem "Visente Kalderonu" će biti pravi ispit za njega i njegov tim.

"Primili su samo dva gola u sedam mečeva. Srećni smo zbog odličnog početka sezone, ali sada igramo protiv znatno snažnijeg tima. U narednih 90 minuta ne smijemo da upropastimo sve dobro dosad", rekao je Ćabi Alonso, vezista Bajerna, koji je protiv Atletiko Madrida igrao i u dresu Real Sosijedada i Real Madrida.

Atletiko je primio pomenuta dva gola u sedam utakmica, dok je Bajern postigao 20 pogodaka u šest utakmica u prvenstvu Njemačke i Ligi šampiona.

Vicešampion Evrope nema baš lijepe uspomene na Anćelotija i Bajern ako se izuzme prošla sezona. Atletiko je tri puta igrao finale elitnog takmičenja i sva tri puta je poražen. Prvi neuspjeh se desio 1974, kada je od njih bio bolji upravo Bajern. Bavarci su slavili 4:0 u ponovljenom meču, a u prvom su sekunde dijelile Atletiko od titule pošto su pogodak za 1:1 primili u 120. minutu meča. Osim Bavaraca, i Anćeloti se pobrinuo da ga zapamte u Madridu, pošto je 2014. vodio Real Madrid do titule prvaka Evrope i to je bio drugi poraz Atletika u borbi za trofej. Slično kao i 1974, i tada je Atletiko nekoliko sekundi dijelilo od trijumfa. U okviru iste Grupe D, za prve bod(ove) boriće se u Rusiji Rostov i PSV.

Barselona, jedan od favorita za trofej, takmičenje nastavlja u Menhengladbahu, gdje će na megdan Borusiji bez povrijeđenog Lionela Mesija. Bez obzira na sve, Katalonci su favoriti, a domaćin će najviše da strepi od Nejmara i Luisa Suareza. U ostrvskom derbiju Seltik dočekuje Mančester Siti, koji ima 10 trijumfa iz isto toliko utakmica ove sezone i igraju sjajno pod vođstvom Pepa Gvardiole.

Parovi 2. kola Lige šampiona:

Grupa A: Ludogorec - PSŽ, Arsenal - Bazel

Poredak: Arsenal 1, PSŽ 1, Ludogorec 1, Bazel

Grupa B:

Bešiktaš - Dinamo K, Napoli - Benfika.

Poredak: Napoli 3, Bešiktaš 1, Benfika 1, Dinamo K. 0

Grupa C:

Borusija M. - Barselona, Seltik - Mančester S.

Poredak: Barselona 3, Mančester S. 3, Borusija M. 0, Seltik 0

Grupa D: Atletiko M. - Bajern, Rostov – PSV

Poredak: Atletiko M. 3, Bajern 3, Rostov 0, PSV 0.

Sve utakmice igraju se od 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije