Fudbal

Baždarević: Zaslužili smo pobjedu

Baždarević: Zaslužili smo pobjedu
Baždarević: Zaslužili smo pobjedu

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević rekao je večeras da su njegovi puleni nakon svega prikazanog u Pireju zaslužili sva tri boda protiv Grčke.

„Gol koji smo primili u sudijskoj nadoknadi teško nam je pao. Mislim da je pobjeda trebala biti naša. Nasjeli smo na provokacije koje je protivnik 90 minuta nastojao da stavi u igru. Naivno smo primili gol, žao mi je zbog toga. Rekao bih i nekoliko riječ o sudiji, koji se treba sramiti svog suđenja, koje je bilo tendenciozno jer je sputao naše igrače da igraju agersivnije. Mi ćemo nastojati da pripremimo jedan sportski doček u BiH, a ne ovako kao što smo mi dočekani ovdje“, rekao je selektor BiH Mehmed Baždarević večeras nakon utakmice i dodao:

„Jedan bod nije loš, ali nakon naše dobre igre mogli smo i zaslužili smo više od remija večeras“.

Strateg „zmajeva“ je na novinarsko pitanje prokomentarisao i ponašanje navijača Grčke, koji su u jednom trenutku na tribinama istakli transparent „Nož žica Srebrenica“.

„I prije utakmice sam rekao da je Grčka naša fudbalska i prijateljska zemlja u kojoj su kroz istoriju snažan trag ostavili brojni treneri i igrači iz BiH. Došli smo u Atinu da se fudbalski borimo. Ono što sam vidio na tribinama je ružno i vjerujem da to nema nikakve veze sa fudbalskim grčkim narodom. Žao mi je što se to dešava na stadionima, a mi ćemo grčku reprezentaciju dočekati sportski u BiH“.  

Pohvale takođe nije imao ni za navijače BiH.

„Ni naši navijači nisu zaslužili velke pohvale za svoje ponašanje. Bilo je bakljade. Međutim, ja grčki fudbal poznajem 30 godina i vrlo dobro znam da neke stvari večeras nisu napravili pravi grčki navijači“, rekao je Baždarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije