Fudbal

Milion gledalaca uskraćeno za sportske sadržaje

Milion gledalaca uskraćeno za sportske sadržaje
Milion gledalaca uskraćeno za sportske sadržaje

SARAJEVO - Uprkos činjenici da je Sud BiH naložio nadležnima u televizijskom kanalu Sport klub da moraju svim zainteresovanim operaterima, što znači svim bh. građanima, omogućiti gledanje ovog kanala, isti se i danas, tri godine od presude, oglušuju o presudu, stoji u otvorenom pismu bh. operatera.

"Prije nekoliko dana, zahvaljujući hrabrom zahtjevu Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH, kada je rečeno da će zabraniti rad Sport kluba u BiH ukoliko ne izvrši rješenje, u Sport klubu su smislili novu prevaru. Sada vrše pritisak na Konkurencijsko vijeće BiH da im izda potvrdu da su rješenje izvršili iako nisu. Ta tvrdnja u suštini znači da je milion građana slijepo i umjesto slike Sport kluba vide crn ekran", navodi se u pismu.

U pismu se poslanici Parlamentarne skupštine BiH i delegati Doma naroda pozivaju da pokažu kako je BiH pravna država i da strane kompanije s Kajmanskih ostrva moraju izvršavati pravosnažne presude ove države. "Građani su uskraćeni za nezamjenjive sportske sadržaje već petu godinu. Vrijeme je da zaštitite građane, ovaj put od poniženja", navodi se u pismu.

Kako kažu, u ovom trenutku ukupno 31 operater u BiH, to jest svi osim TELEMACH grupacije, koja je vlasnički povezana sa Sport klubom pa ga i ima u ponudi, svakodnevno prima stotine poziva s jednim pitanjem - kada ćete nam dati Sport klub.

Iz Asocijacije kabel operatera i distributera mrežnih usluga u BiH ukazali su na, kako kažu, neprimjeren prilog televizije N1 pod naslovom "Ko želi građane BiH ostaviti bez Sport kluba?".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije