Fudbal

Bilić: Poslije EP napuštam klupu Hrvatske

Bilić: Poslije EP napuštam klupu Hrvatske
Bilić: Poslije EP napuštam klupu Hrvatske

ZAGREB - Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić potvrdio je danas da će poslije Evropskog prvenstva u Ukrajini u Poljskoj otići sa te funkcije.

"Završiću priču sa Hrvatskom na EP. Ovo je moj posljednji šampionat. Glavni posao je pred nama. Ne želim da razmišljam šta će se dogoditi nakon toga, već samo o ovom velikom i svetom cilju, koji je pred nama", rekao je Bilić.

On je na današnjoj konferenciji za medije saopštio spisak igrača na koje računa na EP, ali nije želio da komentariše da li će uskoro postati trener Lokomotive iz Moskve.

Bilić je istakao da njegov tim može da prođe grupnu fazu takmičenja, iako se Hrvatska nalazi u grupi C zajedno sa selekcijama Španije, Italije i Republike Irske.

"Sada sam bolji trener nego prije četiri godine, ali cilj je isti - da postanemo prvaci", dodao je Bilić.

Bilić je Hrvatsku preuzeo 2006, predvodio je "vatrene" dvije godine kasnije u Austriji i Švajcarskoj, a heroj nacije postao je kada je u kvalifikacijama uspio da pobjedi Englesku na Vembliju.

Bilić je bio član hravtske reprezentacije koja je 1998. postigla najveći uspjeh, pošto je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila treće mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije