Fudbal

Bivši golman Dinama: Bolest je neizlječiva, umrijeću

Bivši golman Dinama: Bolest je neizlječiva, umrijeću
Foto: N.N. | Bivši golman Dinama: Bolest je neizlječiva, umrijeću

Bivši golman zagrebačkog Dinama Gjorg Koh (52) u potresnom intervjuu za Bild je otkrio da boluje od neizlječive bolesti i da će uskoro umrijeti.

„Bolest je neizlječiva, umrijeću. Ali Bog još nije odlučio kad će me uzeti“, rekao je Koh.

Rak gušterače dijagnosticirali su mu u aprilu 2023. I doktori su mu dali šest mjeseci života.

„Hej, doktore, još sam ovdje“, poručio je.

U karijeri je branio u 213 prvoligaških i 165 drugoligaških utakmica.

„Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao“, emotivno je priznao pa opisao kako se osjeća:

„Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo! Tada hodam satima. A ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Jer za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tad mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil“.

Voljeli su ga gdje god je igrao: u Njemačkoj, Nizozemskoj i Austriji, a kad je u prošle godine objavio da napušta trenersku klupu njemačkog trećeligaša Viktorije iz Kölna "zbog zdravstvenih i privatnih razloga", nije o tome više govorio. 

U Dinamo je Koh došao u ljeto 2007. iz Duisburga i nakon jedne sezone otišao je u bečki Rapid. Nažalost, u Rapidu je naprasno završio ozbiljnu karijeru (službeno se oprostio u dresu Heforda) nakon što su huligani bacili petardu koja mu je eksplodirala tik pored desnog uha na derbiju protiv bečke Austrije Koh je zbog učestalih bolova, vrtloglavica, problema s ravnotežom i oštećenja sluha tri godine kasnije odlučio FIFA tužiti navijače Austrije i Rapid Beča. Tražio je gotovo milion eura odštete, prenosi 24sata.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije