Fudbal

Blater: Bezbjednost nije u našem domenu

Blater: Bezbjednost nije u našem domenu
Blater: Bezbjednost nije u našem domenu

Sep Blater, predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), uvjeren je u uspjeh Svjetskog prvenstva u Brazilu, uprkos zabrinutosti zbog kašnjenja radova na izgradnji stadiona i bezbjednosnim problemima.

"Ovo je moj deseti Mundijal i, vjerujte, nijedno prvenstvo koje sam do sada vidio nije bilo završeno na vrijeme", rekao je Blater, koji je u posjeti Hong Kongu povodom stogodišnjice od osnivanja tamošnje fudbalske asocijacije.

Blater je podsjetio da oko 300 miliona aktivnih fudbalera u svijetu, kao i više od milijardu navijača jedva čeka početak šampionata.

"Mundijal se održava u Brazilu, zemlji odakle su najbolji fudbaleri svijeta. Biće to sjajan turnir, budite optimisti, jer fudbal sa sobom donosi optimizam", izjavio je Blater.

Prije nekoliko dana, u blizini čuvene plaže Kopakabane u turističkom dijelu Rio de #$9aneira izbili su neredi. Tom prilikom, došlo je do pucnjave, najmanje jedan automobil je zapaljen, a jedna osoba je izgubila život, kako prenose lokalni mediji.

Blater je istakao da i pored toga nema razloga za brigu, jer su slični bezbjednosni problemi postojali i uoči Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine.

"Vlada i država organizatora prvenstva brinu se o bezbjednosti i to nije u domenu FIFA", jasan je predsjednik FIFA.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu biće održano od 12. juna do 13. jula ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije