Fudbal

Borac gost na "Pecari"

Borac gost  na "Pecari"
Borac gost na "Pecari"

Odbrojavanje je počelo, do kraja su ostala još samo tri kola i svaki bod je bitan, rekao je Borče Sredojević, trener Borca, pred meč 28. kola BHT Premijer lige u kojem njegov tim danas (17 časova) gostuje Širokom Brijegu.

Banjalučani u Hercegovinu idu sa dva vezana trijumfa i nakon dugo vremena su u sigurnoj zoni, ali ih čeka još mnogo posla kako bi i naredne sezone igrali u bh. eliti. "Crveno-plavi" i u ovaj meč ulaze oslabljeni jer zbog povreda neće igrati Boris Raspudić, Darko Maletić, Fedor Predragović i Toni Jović, a nedovoljno je oporavljen Armando Mance.

"Ušli smo u završnu fazu i moramo pratiti i rezultate drugih timova. Borimo se za goli život, a oni za izlazak u Evropu. Jaki su, ali čuda se dešavaju i vjerujem u svoju ekipu", izjavio je Sredojević.

Lazar Marjanović, napadač Banjalučana i strijelac pobjedničkog gola protiv Slavije, ističe da je u ekipi dobra atmosfera i ulogu favorita prepušta protivniku.

"Nakon dugo vremena smo na mestu koje znači opstanak. Oni imaju imperativ pobede i pristisak prepuštam njima. Idemo po bod ili bodove koji bi nam puno značili", kazao je Marjanović.

Kiks u minulom kolu na gostovanju kod Olimpica fudbalerima Širokog Brijega do kraja sezone ne ostavlja prostora za bilo kakvu taktiku osim pobjedničke.

"Mi smo pod imperativom pobjede. Više nema nikakvih kalkulacija. Za izlaz na evropsku pozornicu nemamo pravo ni na jedan kiks. U tri posljednja kola treba nam isto toliko pobjeda i Borac moramo savladati", kaže Slaven Musa, trener Širokog Brijega, i dodaje:

"Nažalost, više ne odlučujemo sami o svojoj sudbini. Nadamo se krivom koraku Željezničara, Sarajeva, Slobode... U nezavidnoj smo situaciji, ali i dalje vjerujemo."

Musa je proteklih dana detaljno analizirao stanje i igru Borca.

"Znam da Borcu ne igraju neki veoma važni igrači, ali to nas neće zavarati. Locirali smo njihove slabosti i trudićemo se da ih kaznimo što prije. Sa druge strane, i mi imamo problema jer su bez prava nastupa Slavko Baralić, Dino Ćorić, Josip Ćorluka i Ivan Baraban, a vraća se Boris Pandža", kazao je Musa. A upravo su rezultati iz prošlog kola dodatno povećali šanse Sarajevu da se domogne pozicije na tabeli koja vodi izvan bh. granica.

"Poklopili su nam se neki rezultati i sada ne smijemo stati. Mladosti je već osigurala opstanak, biće rasterećeni, dužnici su nam iz prvog dijela sezone i naš cilj je pobjeda", rekao je Almir Hurtić, trener Sarajeva, kojeg bi u ljetnoj pauzi navodno trebalo da zamijeni Slavko Petrović, strateg Radnika.

Parovi 28. kola: Čelik - Željezničar, Rudar Prijedor - Vitez, Travnik - Sloboda, Sarajevo - Mladost DK, Slavija - Radnik, Drina - Olimpic, Široki Brijeg - Borac, Zrinjski - Velež. Sve utakmice igraju se danas od 17 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije