Fudbal

Borac pobjedom nad Širokim stavio jednu ruku na pehar

Borac pobjedom nad Širokim stavio jednu ruku na pehar
Foto: FK Borac | Borac pobjedom nad Širokim stavio jednu ruku na pehar

Fudbaleri Borca napravili su danas krucijalni i vjerovatno odlučujući korak ka osvajanju šampionske titule.

Crveno-plavi su danas u okviru 29. kola Wwin lige BiH u Čitluku savladali ekipu Širokog Brijega sa 2:1 . Bio je ovo njihov peti međusobni okršaj ove sezone i peta pobjeda tima Vinka Marinovića kojima očito leže Širokobriježani. Četiri kola do kraja prvenstva Borac drži sve u svojim rukama. Čekaju ga domaće utakmice protiv GOŠK-a i Igmana, te gostujuće protiv Tuzle Sitija i Željezničara. 

Banjalučani sada imaju 69 bodova, osam više od drugoplasiranog Zrinjskog koji danas od 17 sati igra hercegovački derbi protiv Posušja. Ukoliko “plemići“ koji će biti pod rezultatskim pritiskom ne dođu do trijumfa, slavlje u Banjaluci može početi. Široki je ostao sedmi sa 35 i poprilično je siguran kada je u pitanju opstanak.

Počeo je idealno za goste. Samo što je počela utakmica nakon jednog duela Blagaića i igrača domaćeg tima u kaznenom prostoru sudija Dragan Kesić je pokazao na bijelu tačku za Borac. Uslijedili su protesti domačih, a siguran realizator je bio Jovan Nišić.

U nastavku su domaći krenuli ofanzivnije, ali gosti su ti koji su ozbiljnije prijetili. Vuković je u dva navrata, jednom je šutirao preko gola, a drugi put ga je zaustavio golman domaćeg tima. Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću crveno-plavih. 

Početkom drugog dijela je zaprijetio Grahoac, ali golman Širokobriježana je bio uspješniji. Kazna je stigla u 54. minuti nakon Luka Mamić trese mrežu Banjalučana za 1:1. No radost domaćih nije dugo trajala. Već u 58.minuti Borac ponovo vodi. Nakon jednog kornera i smušene reakcije igrača Širokog najbolje se snalazi Alen Jurilj koji trese mrežu svog nekadašnjeg kluba. 

Borac je tada umrtvio igru, nije dopuštao domaćinu da ga ozbijnije ugrozi, te rutinski priveo meč kraju. Na kraju su došli do zlata vrijednih bodova. Borac u narednom kolu na svom terenu dočekuje ekipu GOŠK-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije