Fudbal

Borac u krizi, poražen u Banjaluci

Borac u krizi, poražen u Banjaluci
Borac u krizi, poražen u Banjaluci

BANJALUKA - Fudbaleri Slavije su u 3. kolu Premijer lige na Gradskom stadionu u Banjaluci sinoć savladali Borac. Izabranici Vlade Čapljića nadigrali su domaću ekipu i slavili sa 2:1.

Obje ekipe su u utakmicu ušle dosta oprezno. Borac je na otvaranju imao nešto više od igre, a u 8. minuti Stokić je bio u prilici, no golman Slavije je bio uspješniji.

Šest minuta kasnije Slavija uzvrća. Kokot sjajno centrira iz slobodnjaka, Vidić je najviši u skoku i dobro šutira glavom sa nekih sedam metara, no Avdukić bravuroznom intervencijom loptu izbija s gol linije.

Do 28. minute nije bilo većih uzbuđenja, a onda Kokot opet dobro centrira, Dudo je najviši u skoku, ali loše glavom šutira.

Samo pet minuta kasnije Slavija i to zasluženo dolazi do prednost, a strijelac je bio Mamić.

Dva minuta kasnije Borac je mogao poravnati, ali stativa je saveznik gostiju iz Istočnog Sarajeva. Šutirao je Stokić.

Na samom otvaranju drugog dijela Slavija je preko Vidića zaprijetila Borcu, no Avdukić je ukrotio njegovo udarac.

Dva minuta kasnije domaći su mogli poravnati. Krunić odlično prošao po desnoj strani, ubacio loptu u sredinu, ista dolazi do Stokića, koji s pet metara ne pogađa gol.

I samo minut kasnije stigla je kazna. Odbrana Borca je pogriješila praveći ofsajd zamku, koju je vješto izbjegao Rašević i rutinski je savladao Avdukića.

Nekih 20-ak minuta prije kraja Stokić je pokušao iz slobodnjaka iznenaditi Dujkovića, ali golman Slavije je oprezan. Šest minuta kasnije najbolja prilika za Borac, Krunić je šutorao sa desne strane iskosa, lopta na drugoj stativi dolazi do Kantara, koji s nekih pet metara ne pogađa prazan gol Slavije.

U 80. minuti opet velika prilika za Borac. Krunić je dobro uposlio mladog Dujakovića, koji izlazi sam pred Dujkovića, no ne pogađa gol.

Do kraja su Banjalučani imali još par prilika, i preko Stokića su uspjeli zabiti niti počasni pogodak, a Slavija u Istočno Sarajevo sasvim zasluženo nosi tri boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije