Fudbal

Borcu spas u zadnji čas?

 Borcu spas u zadnji čas?
Borcu spas u zadnji čas?

Iako je fizički skoro nemoguće, ipak postoji šansa da sutra uplatimo novac povjeriocima i tako dobijemo licencu za narednu sezonu, rekao je Draško Ilić, predsjednik u ostavci FK Borac.

Tračak nade za spas Banjalučana pojavio se danas kada je prvi čovjek kluba dobio poziv iz Vlade RS iz koje su zatražili da im se hitno dostavi informacija o aktuelnim dešavanjima u klubu i šta su čelnici kluba uradili po tom pitanju. Ilić je istakao da je dokumentacija poslana na uvid Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade RS.

Kako nezvanično saznajemo, Borcu bi mogla da stigne pomoć u zadnji čas i novac bi sutra mogao da se nađe na računu ekipe iz Platonove ulice. Borac treba da uplati oko 320.000 KM prema bivšim igračima i trenerima kako bi dobio licencu za takmičenje u BH Telecom Premijer ligi BiH naredne sezone. Rok za dostavu dokaza o uplatama je 10. jul.

"Očekujemo da će o ovom pitanju biti razmatrano u srijedu ili četvrtak u Vladi RS i da ćemo dobiti konačnu odluku", izjavio je predsjednik ekipe sa Gradskog stadiona.

Ilić je još jednom ponovio da Borcu ističe vrijeme i da je sa uplatama trebalo da počne u utorak kako bi se stigle izmiriti sve obaveze prema potražiocima.

"Bojim se da fizički nećemo stići pošto potražioci imaju račune u različitim bankama. Međutim, još tražimo rješenje i nadamo se da ćemo uspjeti da uplatimo u srijedu", kazao je Ilić.

Za sudbinu strahuju i u Slaviji, klubu koji je takođe uslovno dobio licencu. Hoće li se ime premijerligaša iz Istočnog Sarajeva naći u bubnju za žrijeb naredne sezone, zakazan za petak u 14 časova, zavisi od izmirenje obaveza prema nekadašnjem treneru Vladi Čapljiću.

"Bile su u pitanju i obaveze prema Duletu Petroviću s kojim je dogovoren reprogram i dio da se izmiri odmah. Sa Vladom Čapljićem razgovaramo, a jedan dio će biti regulisan na rate. Očekujem da ćemo do petka uspjeti završiti sve i izbjeći neugodnosti", rekao je Dragan Škrba, član Uprave Slavije.

U tuzlanskoj Slobodi tvrde da su još prije mjesec dana izvršili sve svoje obaveze, a u N/FS BiH rekli su da će zvaničnu potvrdu da je sve urađeno moći dati tek nakon isteka roka.

Stokić na "Grbavici"

Dosadašnji fudbaler banjalučkog Borca, Joco Stokić, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Željezničarom.

Fudbaler koji je nastupao za Modriču, Zvijezdu, Borac, Kecskementi, Budapest, Jeju United... pojačaće konkurenciju u napadu. U protekloj sezoni je na 26 utakmica deset puta tresao protivničke mreže.

Tim sa "Grbavice" danas je pojačao i bivši fudbaler jermenskog Alashkerta, Dušan Mladenović. Lijevi bek karijeru je počeo u Radničkom iz Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije