Fudbal

Čeka nas spektakl: Borac saznao rivala u finalu Kupa BiH

Čeka nas spektakl: Borac saznao rivala u finalu Kupa BiH
Foto: HŠK Zrinjski | Čeka nas spektakl: Borac saznao rivala u finalu Kupa BiH

Fudbaleri Borca u finalu Kupa Bosne i Hercegovine igraće protiv ekipe Zrinjskog.

Mostarci su vizu za finale izborili večeras nakon što su savladali dobojsku Slogu sa 3:0. Prvi susret u Modriči je završen bez golova, tako da su plemići“ rutinski došli u priliku da brane trofej osvojen prošle godine u Zenici. 

Sloga je pokušala da zatvorenom varijantom i polukontrama iznenadi domaće, ali tako su odlijevali sve do 40. minute. Tada je Silvio Ilinković uputio jedan oštar centaršut sa strane, loptu nije niko zahvatio i ona je iznandila i golmana Traku za vođstvo Mostaraca. 

Sve dileme oko konačnog pobjednika riješene su u 57. minuti. Malekinušić je centrirao s desne strane, a Ćuže sam na drugoj stativi pogađa za 2:0. Do kraja još jedna lopta u mreži Dobojlija. U 63. minuti je pogodio Mulahusejnović. 

Podsjetimo, Borac je sinoć savladao Široki Brijeg sa 2:1 i ukupnim rezultatom 5:2 izborio plasman u finale. Ono što je jasno jeste da ćemo u finalu gledati dvije najbolje ekipe u BiH koje se bore i za šampionsku titulu. Trenutno Banjalučani imaju sedam bodova više od još uvijek aktuelnog prvaka. 

U četvrtak, 18. aprila u 12 sati biće održan žrijeb domaćinstva prve utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine 2023/24.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije