Fudbal

Dug FK Crvena zvezda 22,3 miliona evra

Saša Kozić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zvezda, saopštio je juče da Crvena zvezda duguje 22,3 miliona evra.

Kozić je rekao da su rashodi kluba značajno povećani od 2005. do 2007. kada je predsjednik Crvene zvezde bio Dragan Stojković Piksi. Rukovodstvo Zvezde dva dana je sastančilo i razmatralo načine izlaska iz duboke krize.

Kozić je saopštio da je Marko Mišković dao skoro sedam miliona evra, Dragi Mićović 642.000, Den Tana 570.000, a Vladimir Jugović 150.000 evra, koji je oprostio dug riječima: "Ako vratite, kad vratite, a ako ne, nema veze."

Zvezda se kreditno zadužila kod više banaka. Najveći dug ima prema Marfin banci (6,6 miliona evra - riječ je o dugoročnom kreditu), Univerzalu duguje 4,2 miliona evra, Intezi 1,4 miliona evra, Meridijan banci oko milion evra, a najveći problem pravi Komercijalna banka kojoj duguje 200.000 evra koja uvijek blokira račun.

Navijači Crvene zvezde su prije nekoliko dana iznijeli svoj prijedlog popune klupskog budžeta, ali tek kada račun bude na nuli. Predsjednik Zvezde Den Tana negirao je optužbe navijača da im je Marko Mišković "ukrao" ideju. "Niko nije ukrao ideju od 'Delija'. S Markom Miškovićem sam tri meseca radio na tome", tvrdi Den Tana.

U međuvremenu, beogradska štampa objavila je da je Filip Cepter odustao od ulaganja novca u Crvenu zvezdu. Međutim, generalni sekretar Kozić je to demantovao:

"Nije tačno da Cepter neće da ulaže. Zvao me u sredu iz Monte Karla u toku utakmice sa Smederevom i rekao da je zainteresovan, da za deset dana dolazi u Beograd na pregovore."

Igrači još nisu dobili plate, ali je ponovo obećano da će to uskoro biti regulisano.

"Fudbaleri nisu dobili plate zato što nam je od ponedeljka opet blokiran račun. Kada budemo odblokirali račun, ispunićemo obećanje Den Tane", kaže Kozić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije