Fudbal

EP u futsalu: Srbija na pragu velikog uspjeha

EP u futsalu: Srbija na pragu velikog uspjeha
EP u futsalu: Srbija na pragu velikog uspjeha

Futsal reprezentacija Srbija se večeras (18.30) protiv Ukrajine bori za plasman među četiri najbolje selekcije na Evropskom prvenstvu u Beogradu

Ključalo je u subotu uveče u "Areni" u meču sa Portugalijom, a ništa manja temperatura neće biti ni u večerašnjem četvrtfinalnom duelu protiv Ukrajine (18.30).

U danu poslije pobjede izvojevane u sadejstvu sjajnih navijača na tribinama "Arene" i mudrih majstora igre na "petoparcu", a dan uoči okršaja sa Ukrajincima, šala i odlično raspoloženje su gospodarili u taboru "orlova".

Veliko slavlje moralo je praktično da se završi iste večeri kada su se pogasila svjetla u "Areni", jer se nova stranica istorije ispisuje već večeras.

- Sve misli su usmjerene ka Ukrajini, koja je veoma disciplinovana ekipa i svih 40 minuta igra isto, strpljivo. Nije ni nalik ekipi Portugalije, koja ima izvanrednog igrača kao što je Rikardinjo. Ukrajinci imaju osmoricu istih igrača, koji su stalno u rotaciji i drže isti ritam. Gledali smo ih malo uživo, analizirali smo utakmice, i nadam se da uz božiju pomoć i pomoć publike možemo do polufinala i istorijskog uspjeha - rekao je strijelac trećeg gola iz okršaja s Portugalijom.

Jedan od junaka u bijelom timu, kapiten Marko Perić, imao je i dodatni razlog za radost, pošto je "skidanjem skalpa" jednoj od najboljih svjetskih reprezentacija sebi čestitao rođendan.

Koračanje kroz snove se nastavlja večerašnjim četvrtfinalnim duelom.

- Protiv Slovenije smo igrali za četvrtfinale, protiv Portugalije da izbjegnemo Španiju, a protiv Ukrajine igramo za istoriju. To će biti, svakako, najteža utakmica, jer smo se mnogo istrošili u prve dvije, naročito protiv Portugalije, gdje smo posljednji atom snage dali za pobjedu. Još nismo ništa uradili, a imamo priliku koju prethodne generacije nisu imale, da uđemo u polufinale pred našom publikom. Želja nam je da ponovo grmi "Arena" - pozvao je Perić navijače koji su u prva dva meča na turniru pokazali da im posebna pozivnica i nije neophodna.

(N.N/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije