Fudbal

Eto pun kao brod

Eto pun kao brod
Eto pun kao brod

Portugalski list "A Bola" objavio je tim koji čini jedanaest najplaćenijih fudbalera svijeta, a na njihove plate se godišnje troši 128,7 miliona evra.

Fudbal je odavno postao biznis i to je više nego jasno kada se pogledaju primanja fudbalera širom svijeta. Neki igrači su neočekivano izbili u prvi plan, a najbolji primjer za to je Samjuel Eto, koji igra u Anžiju. Da Rusi vole dobro da plate prosječnog igrača najbolje se vidi na primjeru Kamerunca, koji je i najplaćeniji fudbaler svijeta. Nekadašnji fudbaler Real Madrida, Barselone i Intera u Mahačkali zarađuje vrtoglavih 20 miliona evra godišnje. Društvo u napadu mu prave dva najbolja napadača svijeta Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Najbolji fudbaler svijeta i član Barselone zarađuje 15 miliona, a fudbaler Reala 10 milona evra.

Vezni red čine dva fudbalera Mančester Sitija i član Bajerna iz Minhena. Iako su Andres Inijesta i Čavi Ernandez po mišljenju mnogih vezisti bez premca, nisu našli mjesto među fudbalerima sa debelim novčanikom. "Građani" David Silva i Jaja Ture su najplaćeniji sa po 13 miliona evra godišnje, a društvo im pravi Frank Riberi, koji prima 10 miliona evra za 12 mjeseci u Minhenu.

Siti u posljednjih nekoliko godina troši ogroman novac na plate, a ranije je to radio Čelsi. Tako su iz redova "plavaca" među 11 najplaćenijih ostala dva defanzivca Džon Teri i Ešli Kol, a pored njih tu su Tijago Silva iz PSŽ-a i Filip Lam, član Bajerna. Kol zarađuje 12,4 miliona evra, iako po mišljenju mnogih, više ne spada među kvalitetne defanzivce, iza njega je Lam sa 10, a sljede Silva sa 9,8 i Teri, koji godišnje prima 9,5 miliona evra.

Da najbolji klub 20. vijeka ima dva predstavika pobrinuo se Iker Kasiljas, koji među golmanima ima najveća primanja. Mnogi u njemu i vide najboljeg čuvara mreže u svijetu, a član Reala to znalački naplaćuje šest miliona evra godišnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije