Fudbal

FK Borac: Jagodić više nije trener, ali ostaje u klubu

FK Borac: Jagodić više nije trener, ali ostaje u klubu
FK Borac: Jagodić više nije trener, ali ostaje u klubu

BANJALUKA - Vlado Jagodić od danas više nije trener fudbalera Borca, ali će i dalje ostati u klubu kako bi pomogao u prevazilaženju rezultatske krize.

Jagodić je u subotu podnio ostavku nakon poraza u Zvorniku od Drine, a čelnici kluba su nakon razmišljanja ipak prihvatili ovaj, kako kažu, moralni čin trenera koji je jedini na Gradski stadion donio titulu prvaka BiH.

"Teško mi je, morate da me razumijete. Moram da istaknem da je jedan od ključnih razloga za moj odlazak to što ne želim da ljudi oko mene budu taoci Vlade Jagodića. Stojim iza toga da je ova ekipa obavila kvalitetne pripreme i da ima snagu da pobijedi favorite, ali u isto vrijeme da izgubi od autsajdera. Treba podržati Borac i ove mlade igrače", rekao je Jagodić i dodao da odlazi uzdignute glave i da je uvijek na raspolaganju za Borac.

Draško Ilić, predsjednik Upravnog odbora banjalučkog kluba, istakao je da se nešto moralo mijenjati.

"Nemoguće je zamijeniti kompletan igrački kadar", rekao je Ilić nakon što je potvrdio da su čelnici kluba prihvatili Jagodićevu ostavku i dodao: "Treba zapamtiti da se, kad je Borcu bilo najteže nakon odlaska Vinka Marinovića, Jagodić bez uslova prihvatio posla. Određeni mediji stvarali su dodatni pritisak objavljujući da Jagodić nema podršku čelnika, kao i o 'Gaspromu' kao generalnom sponzoru."

Predsjednik u ostavci je istakao da ova situacija u kojoj se trenutno nalazi klub nije kritična i da treba učiniti sve da se iznad nje izdignu do meča s Travnikom u 7. kolu BH Telecom Premijer lige BiH.

"Meč protiv Željezničara je pokazao da su naši igrači spremni i to je slika koju želimo da gledamo. Sada moramo da se spremimo za meč s Travnikom i do tada analiziramo kome smo opravdano, a kome neopravdano ukazali povjerenje. Razgovaramo s potencijalnim kandidatima i želimo iskusnog trenera koji je vodio ekipu u nekoj jačoj ligi", jasan je Ilić.

On je potvrdio da je dosadašnji kapiten ekipe Aleksandar Subić prodat Partizanu za 70.000 evra, a klub će dobiti i 15 odsto od narednog transfera. Osim transfera je dogovorena i prijateljska utakmica u oktobru.

"Nismo zadovoljni visinom transfera, ali moram da kažem da druge ponude nije bilo. Ipak je ovo korektna ponuda i Subić u narednom periodu za više novca može da napusti Partizan i na taj način Borac može još da profitira. Moramo zahvaliti našem kapitenu, koji je prilikom transfera oprostio i oko 15.000 KM duga", naveo je Ilić, koji je dodao da će s igračima obaviti razgovor i da će u narednom periodu imati drugačiji pristup za one koji ne budu pružali maksimum.

Slobodan Starčević, sportski direktor Borca, istakao je da su svi u klubu zajednički donijeli ovakvu odluku kako se ne bi stvarao dodatni pritisak na ekipu.

"Nadamo se da ćemo iz ovog izaći jači", jasan je Starčević.

Apel gradu Banjaluci i N/FS BiH

Draško Ilić, predsjednik Borca, uputio je još jedan apel gradu Banjaluci i N/FS BiH da rapišu tender za izgradnju pomoćnih terena kraj Gradskog stadiona.

"Molim ih i apelujem da ozbiljno shvate svoj posao i probleme u kojima je Borac", kazao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije