Fudbal

FK Borac ostvario dugogodišnji san, otvoren pomoćni teren (FOTO)

FK Borac ostvario dugogodišnji san, otvoren pomoćni teren (FOTO)
FK Borac ostvario dugogodišnji san, otvoren pomoćni teren (FOTO)

Dugogodišnji san svih u FK Borac konačno je postao java i danas je i zvanično otvoren pomoćni teren iza Sjeverne tribine Gradskog stadiona na kojem će moći da treniraju sve omladinske kategorije i prvi tim "crveno-plavih".

Godinama su mališani Borca fudbalske korake pravili na terenima drugih klubova u gradu na Vrbasu, a sada će moći da treniraju na terenima voljenog kluba.

Razni čelnici godinama su pokušavali da obezbjede sredstva za izgradnju terena, a u realizaciju projekta počelo se početkom septembra uz pomoć grada Banjaluka i uz sredstva iz UEFA.

"Dinamika izgradnje je ispoštovana i ovaj teren je samo jedan dio šireg projekta. Naredne godine ćemo praviti još sadržaja. Mladim sportistima treba dati što bolje uslove za treniranje, a grad ima interes i obavezu da to radi", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je prisustvovao svečanom otvaranju.

U septembru su iz kluba iz Platonove ulice istakli da je UEFA za izgradnju terena izdvojila 180.000 KM, a ostatak će finansirati grad Banjaluka iz budžeta sa 100.000 KM. Radojičić je najavio da je ovo samo jedan od projekata u nizu.

"Iduće godine ćemo napraviti dvije sportske dvorane jer klubovi sve više traže termine za treniranje. U svrhu toga ćemo izraditi dvoranu kod Gimnazije i renovirati postojeću kod Metalske škole", izjavio je gradonačelnik Banjaluke.

Pomoćni teren je bio gorući problem čelnika kluba godinama, a Branko Kovačević, predsjednik kluba, istakao je da je upravo njemu pripala velika čast da pusti teren u rad.

"Ovo je veliki dan za Borac jer smo napokon uspjeli da realizujemo ovako važan projekat, koji će pomoći klubu da postane samoodrživ. Naša djeca su godinama sanjala da treniraju na terenima svog kluba i sada će im se želja ispuniti", izjavio je Kovačević, koji je zatim dodao:

"Hvala gradu i gradonačelniku na velikoj pomoći. Sada ćemo se truditi da što prije kompletiramo kompleks i prije svega napravimo ogradu i svlačionice za omladinsku školu."

Banjalučani su trenutno na odmoru, a jedno od glavnih pitanja je i zimski prelazni rok. Čelnici kluba ne sjede skrštenih ruku, ali ističu da je još rano za konačne dogovore.

"Radimo na svim poljima, biće pojačanja i javnost će biti upoznata čim se postigne dogovor s nekim od igrača", kazao je Kovačević, koji je nedavno postao predsjednik kluba.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije