Fudbal

FK Sarajevo: Facebook zabranjen igračima

FK Sarajevo: Facebook zabranjen igračima
FK Sarajevo: Facebook zabranjen igračima

SARAJEVO - Odlukom stručnog štaba fudbalskog kluba Sarajeva svi fudbaleri "bordo" tima obavezni su da ugase profile na društvenoj mreži "Facebook".

U taboru ekipe koja ove sezone brani titulu u BH Telecom Premijer ligi BiH objasnili su da ovim i sličnim mjerama žele da uvedu dodatnu diciplinu. Iako je riječ o prvom bh. klubu koji se odlučio na ovakav potez, sličnih mjera bilo je i ranije u ovom, ali i ostalim klubovima.

Naime mnoge ekipe zabranjuju bilo kakav kontakt igračima i trenerima sa medijima. Komunikacija se ponekad ograniči putem zvaničnog glasnogovornika kluba ili na press konferencijama.

"Svim igrači dobili su instrukcije da ugase profile na 'Facebooku'.  Ta mjera se ne odnosi na ostale društvene mreže, koje idalje mogu da upotrebljavaju. Svi fudbaleri bez problema su to i učinili, a ukoliko i postoji neki profil sa imenom i prezimenom našeg igrača riječ je o lažnom", kazali su iz tabora prvaka BiH i zatim nastavili:

"Na ovaj potez uprava i stručni štab odlučili su se jer hoće mir i potpunu posvećenost fudbalskim zadacima, a s ciljem postizanja što boljih rezultata i odbrane titule šampiona".

Iako to nisu naveli kao zvanično obrazloženje ovakvim potezom ujedno se  spriječavaju i eventualni ispadi u javnosti, što je čest slučaj među javnim ličnostima.

I dok je većina prvotimaca bez puno pompe postupila po naređenju sirijski reprezentativac Ahmad Kalasi svojim fanovima na pomenutoj društvenoj mreži javno je saopštio odluku objavivši je kao post.

"Izvinjavam se svim prijateljima, biću odsutan s 'Facebooka' neko vrijeme po instrukcijama menadžmenta FK Sarajevo, koje se odnose na sve igrače", napisao je Kalasi na arapskom jeziku.

Inače fudbaleri Sarajeva još uvijek su na pripremama u svom gradu. Po dva puta dnevno treniraće sve do nedjelje kada odlaze u Čitluk, gdje imaju ugovorene dvije prijateljske utakmice protiv federalnog prvoligaša Metalege BSI i domaćeg Brotnja. Kao što je rečeno sarajevska ekipa brani titulu prvaka BiH, a u igri je i za trofejom u Kupu. "Bordo" tim je trenutno na 5. mjestu na tabeli BH Telecom Premijer lige BiH i za liderom Slobodom iz Tuzle zaostaje šest bodova. U prvo dijelu sezone odigrano je 18 kola i do kraja u proljetnom dijelu čekaju ih još 12 ispita. Čak pet ekipa vodiće borbu za titulu i osim Slobode i Sarajeva u igri su još Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije