Fudbal

Fudbaleri Srbije krče put ka Rusiji, u Beogradu pala Moldavija

Fudbaleri Srbije krče put ka Rusiji, u Beogradu pala Moldavija
Foto: Ilustracija | Fudbaleri Srbije krče put ka Rusiji, u Beogradu pala Moldavija

Fudbaleri Srbije savladali su Moldaviju rezultatom 3:0 i ostvarili jednu od odlučujućih pobeda na putu ka Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Srbija je po teškom vremenu i jakom pljusku odigrala veoma dobro i pokazala razliku u klasi u odnosu na Moldavce, ostvarivši četvrti trijumf u sedmom kolu kvalifikacija.

'Orlovi' sada imaju 15 bodova, dva više od Sjeverne Irske koja je kiksnula i remizirala na gostovanju Gruziji.

Tokom čitavog prvog poluvremena igrači su se borili sa snažnim pljuskom, a u tim uslovima mnogo bolje su se snašli srpski igrači – Kostić je prvo prošao po lijevoj strani, bez previše uspjeha, ali je već u 20. minutu bilo 1:0. 

Nakon prodora Kolarova po istoj strani, uslijedila je oštra povratna do Kostića, koji iako usamljen, promašuje loptu na penalu. Ona se srećno odbila do igrača Ajntrahta, a Gaćinović je odmereno šalje u gornji levi ugao. 

Nastavio se pritisak 'Orlova', prvo je Mitroviću poništen pogodak zbog ofsajda, da bi Kolarov na isteku pola sata povisio rezultat. Opet je Gaćinović bio u centru pažnje jer je prošao po desnoj strani i, poslije postignutnog gola, idealno poslužio lijevog beka Rome. 

Tim rezultatom otišlo se na odmor, dok je u nastavku viđen mnogo mirniji ritam igre, iako su se izabranici Slavoljuba Muslina trudili da još neki put zatresu mrežu rivala. 

Najbolje šanse su u prvih dvadesetak minuta imali Kolarov, Mitrović i Branislav Ivanović sa distance.

Utakmicu na stadionu u Humskoj obilježio je i povratak Adema Ljajića u nacionalni tim poslije više od dvije godine odsustva, a vezista Torina u 66. minutu zamijenio je Tadića. 

Srbija nastavlja kvalifikacije već u utorak u Dablinu, kada od 20.45 po našem vremenu gostuje Sjevernoj Irskoj.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije