Fudbal

Ibra sanja trofej u eliti

Ibra sanja  trofej u eliti
Ibra sanja trofej u eliti

Dijego Maradona, Ronaldo, Frančesko Toti samo su neki od vrhunskih fudbalera koji nisu osvajali Ligu šampiona, a na dobrom putu da karijeru završi bez "ušatog pehara" je i Zlatan Ibrahimović, napadač PSŽ-a.

Šveđanin je u bogatoj karijeri nosio dres Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone, Milana i sada "prinčeva" i nijednom nije podigao pehar u najjačem klupskom takmičenju. Možda i najbliži osvajanju trofeja bio je u dresu Katalonaca, a glavnog krivca što ipak nije uspio vidi u Pepu Gvardioli, tadašnjem treneru Barselone. Ibra je u sezoni 2009/10. prešao u Barselonu iz Intera, koji je te sezone osvojio Stari kontinent. Upravo su "neroazuri" na putu ka trofeju u polufinalu eliminisali španskog predstavnika.

Već u prvim danima provedenim u Kataloniji bilo je jasno da se iskusni napadač neće uklopiti u zamisli Gvardiole, pa je već u sezoni 2010/11. napustio Španiju i vratio se u Italiju, i to u dres Milana. Ono što je pošlo za rukom Interu, uradila je Barselona i već u prvoj sezoni bez Šveđanina osvojila je Ligu šampiona.

"Imao je najbolji tim na svijetu, zasigurno, ali nije uspio da osvoji Ligu šampiona zato što je donosio pogrešne odluke, taj neko...", rekao je Ibrahimović jasno aludirajući da je u pitanju Gvardiola i zatim je nastavio:

"Ali, to je tako, ne vrijedi se sada žaliti na to. Želio sam da zaboravim to, jer sam proveo sjajne momente u Kataloniji."

Šveđanin je treću godinu zaredom u PSŽ-u, a kako ima 32 godine realno je očekivati da u maksimalno naredne dvije sezone pokuša da stigne do trofeja koji mu nedostaje. Novu priliku, naravno, ima već ove sezone i na putu ka finalu u Berlinu njegovu ekipu danas očekuje meč 2. kola Grupe F u kojem dočekuju upravo Barselonu (20.45).

"Naravno, volio bih da osvojim Ligu šampiona jednog dana. Kada završiš karijeru, pogledaš koliko si trofeja osvojio. Ako je osvojim, biće sjajno, ako ipak ne uspijem, neću to smatrati neuspjehom", izjavio je popularni Ibrakadabra i osvrnuo se na učešće PSŽ-a u eliti:

"I dalje učimo, klub je nov u Ligi šampiona, polako se gradi tim i prikuplja iskustveno. Pažljivo se radi na timu dvije godine, stigli smo dva puta do četvrtfinala, a sada želimo da doguramo dalje. Detalji su ti koji prave razliku, sitnice, a iskreno se nadamo da će ove godine one ići nama na ruku."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije