Fudbal

Ibrahim Šehić se oprostio od reprezentacije BiH

Ibrahim Šehić se oprostio od reprezentacije BiH
Foto: N/FS BiH | Ibrahim Šehić se oprostio od reprezentacije BiH

Ibrahim Šehić oprostio od dresa fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iskusni čuvar mreže reprezentativne rukavice okačio je o klin nakon 14 godina. Svoju odluku je saopštio putem Instagam profila.

“Danima mislim šta da kažem i kako da počnem. Nevjerovatnih 14 godina je prošlo od prvog poziva za najdraži dres“, naveo je itmeđu ostalog Ibrahim Šehić.

On je dres sa državnim grbom obukao ukupno 55 puta.

„Zahvalan sam svima koji su me na tom putu pratili, moja porodica, prijatelji, treneri i suigrači, od mene ste napravili boljeg čovjeka. A najveće hvala naravno ide najboljim navijačima BHF-u. Vi ste srce ove reprezentacije, hvala vam za sve“, istakao je Šehić i dodao:

„Najljepše uspomene sam doživio, najveće radosti i tuge, uspjeh koji te digne u nebesa i poraz koji osjetiš u svakoj čeliji svoga tijela. Odlazak na Svjetsko prvenstvo, Kirin Kup, dva puta prvi u grupi B Lige nacija, otkinuti bodove svjetskim i europskim prvacima i još mnogo nezaboravnih pobjeda i utakmica“.

On je „zmajevima“ poželio sreću sa novim selektorom.

„Nadam se da će to biti ubrzo uz novog selektora koji nam je svima oduvijek bio uzor! Sergej Barbarez i čitav stručni štab koji je prošao sve što igrači prolaze sad, bit će vam najbolji mentori. Čuvajte nam Bosnu i Hercegovinu, a ja sam od danas najglasniji navijač. Volim te Bosno i Hercegovino. Jedna si Jedina”, napisao je Ibrahim Šehić.

Šehić je za BiH debitovao 2010. godine u prijateljskom susretu protiv Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije