Fudbal

Južna i sjeverna tribina u aprilu

Južna i sjeverna tribina u aprilu
Južna i sjeverna tribina u aprilu

Rekonstrukcija Gradskog stadiona u Banjaluci, izgradnja sjeverne i južne tribine, započeće u aprilu 2011. godine, a završetak radova planiran je za kraj godine.

Ovu odluku donijeli su predstavnici FK Borac, grada Banjaluka i Vlade RS na jučerašnjem sastanku. Zajednički dogovor je da jesenjem prvaku Premijer lige BiH budu obezbijeđeni uslovi za stvaranje evropskog imidža i konstantno učešće u evropskim takmičenjima. Pored izgradnje tribina, koje će zadovoljavati najviše standarde UEFA, biće uređena i okolina oko stadiona. Neophodne finansije obezbijediće grad Banjaluka, koji će u svrhu toga ući u kreditno zaduženje. Veliku pomoć pružiće i Vlada RS.

"Banjaluka je uvijek bila i uvijek će biti uz Borac, koji je jedan od najprepoznatljivijih simbola našeg grada, te naš najbolji ambasador", rekao je Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke.

Proko Dragosavljević, ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, istakao je da banjalučkom klubu treba obezbijediti što bolje uslove za rad, pošto je on to i zaslužio.

"Uspjesi Borca su uspjesi svih nas i moramo da obezbijedimo još bolje uslove našim fudbalerima i sportistima kako bi nas dostojno reprezentovali na međunarodnoj sceni", izjavio je Dragosavljević.

Predstavnici Vlade RS i grada Banjaluka čestitali su čelnicima Borca na dosadašnjim rezultatima, te poželjeli da Banjalučani nastave sa odličnim igrama.

"Borac se polako, ali sigurno vraća na mjesto koje mu pripada i zaslužuje sve čestitke za postignute rezultate. Nadamo se da će se klub i dalje uspješno razvijati u skladu sa evropskim standardima. Sadašnji čelnici kluba zaslužuju apsolutnu podršku", rekao je Aleksandar Džombić, ministar finansija u Vladi RS.

Izgradnja tribina biće urađena prema već postojećem projektu, a poslije završetka radova Gradski stadion će biti jedan od najmodernijih u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije