Fudbal

Klasik u Minhenu: Remi Bajerna i Reala

Klasik u Minhenu: Remi Bajerna i Reala
Foto: Tanjug/AP | Klasik u Minhenu: Revanš Bajerna i Reala

U prvom polufinalnom duelu Lige šanmpiona između Bajern Minhena i Real Madrida, pobjednika nije bilo te se u Madrid ide poslije 2:2 u Minhenu

Utakmica je počela dosta jednostrano. Bajern je bio bolji, napadao je u valovima, međutim sve su to bili jalovi pokušaji koji su završavali i po nekoluko metara od gola na kojem astoji sjajni Ukrajinac Andrej Lunjin.

A onda je došla 24. minuta i po ko zna koji put za Real Madrid desio se – Toni Kros. Lopte koji on dijeli imaju oči, a baš takva jedna je bila u ona kada se Vinisijus našao na kraju tog pasa, a Brazilac nije imao previše napora da matira Manuela Nojera.

Do kraja prvog dijela igre, bila je još po koja šansa na obe strane, pogotovo ona Herija Kejna iz slobodnjaka, ali je lopta ipak prohujala kraj desne sative te se na pauzu otišlo sa 1:0 za Madriđane.

Drugo poluvrijeme počelo je kao i prvo, inicijativom domaćina. Samo razlika je što je ovaj put Bajern iskortistio svoje prilike. Bio je to pravi blickrig – prvo je pogodio Sane u 53. a potom i Kejn sa bijele tačke u 57. i Bajern je poveo sa 2:1.

No, Madriđani se nisu predavali i nagrada je došla u 83. minuti i to sa penala kada je Vinisijus bio siguran čime je ugrabio drugi gol večeri za sebe i Real doveo u izjednačenje 2:2.

Do kraja nije bilo nekih većih uzbuđenja, tako da se u revanš ide sa otvorenim rezultatom i podjednakom šansom za plasman u finale za obe ekipe.

Jedno je sigurno – ''Santiago Bernabeo'' će da gori tog 8. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije