Fudbal

Ko stoji na Borčevom putu do titule?

Ko stoji na Borčevom putu do titule?
Foto: N.N. | Ko stoji na Borčevom putu do titule?

Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini ulazi u samu završnicu.

Do kraja je u Wwin ligi ostalo još šest kola, a veoma je uzbudljivo kako u borbi za titulu, tako i u borbi za opstanak. 

Kada je u pitanju šampionska trka odavno se zna da u borbi za trofej ostali Borac (63 boda) i Zrinjski (58). Iako je prije pet kola Borac imao velikih plus 12 situacija se u međuvremenu promijenila jer su Mostarci lideru prišli na pet bodova tako da nas čeka možda i dramatičan finiš.

Uprkos tome što aktuelni šampion ne odustaje tako lako od titule, crveno-plavi i dalje drže sve u svojim rukama. Do kraja im preostaje još po tri utakmice kod kuće i na strani, a protivnici će mu biti uglavnom ekipe koje se bore za opstanak. Sličan raspored ima i Zrinjski. 

Već u srijedu Borac igra važan domaći meč protiv Posušja, a za vikend ga čeka možda i ključna utakmica protiv Širokog Brijega u Čitluku. Ukoliko preobrode ovo teško gostovanje, Banjalučani će četiri kola do kraja doći nadomak titule. U 30. kolu im gostuje GOŠK, a zatim idu na noge Tuzli Siti. U taboru Borca se nadaju da bi utakmica 32. kola protiv Igmana mogla biti slavljenička odnosno da bi pred svojim navijačima kolo prije kraja mogli proslavili naslov. Zavjesnu na ovu sezonu spustiće na Grbavici protiv Željezničara. 

Kada je u pitanju Zrinjski kojem uz sve pobjede trebaju i dva kiksa Borca već u srijedu dočekuje Sarajevo, a onda ide na megdan Posušju. Zatim dočekuju Široki Brijeg i gostuju GOŠK-u. Na kraju dočekuju Tuzla Siti i gostuju ekipi Igmana.

Raspored Borca

28. kolo: Posušje (DOMAĆIN)

29. kolo: Široki Brijeg (GOST)

30. kolo: GOŠK (D)

31. kolo: Tuzla Siti (G)

32. kolo: Igman (D) 33. kolo: Željezničar (G)

Rapored Zrinjski

28. kolo: Sarajevo (D)

29. kolo: Posušje (G)

30. kolo: Široki Brijeg (D)

31.kolo: GOŠK (G)

32. kolo: Tuzla Siti (D)

33. kolo: Igman (G)  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije