Fudbal

Kodro posljednja "žrtva"

Kodro posljednja "žrtva"
Kodro posljednja "žrtva"

SARAJEVO - Čelnici FK Sarajevo otpustili su Mehu Kodru sa mjesta šefa stručnog štaba i tako se nastavila "sječa trenera" ove sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Samo Olimpic i Slavija nisu mijenjali trenera od početka sezone, dok je sedam ekipa dva puta mijenjalo šefa stručnog štaba.

Kodro je smijenjen nakon serije loših rezultata iako se "bordo" tim i pored toga nalazi u vrhu tabele i bori za titulu prvaka. U sedam kola proljećnog dijela prvenstva Sarajevo je osvojilo samo 12 bodova od mogućeg 21, a uz sve to od Borca su eliminisani u četvrtfinalu Kupa BiH. Zanimljivo, na mjestu Kodre do kraja sezone će biti Dženan Uščuplić, koji je bio njegov prethodnik na klupi "bordo" tima. Pred novim-starim trenerom Sarajeva već danas je velika utakmica. U 23. kolu BH Telecom Premijer lige BiH Sarajevo gostuje kod Olimpica (16.30).

"Iznenadio me poziv, ali nisam puno razmišljao. Vjerujem u ovu ekipu i u momke koji, uvjeren sam, imaju karakter. Nadam se da ćemo zajedno uspjeti ovu sezonu dovesti do uspješnog kraja za nas", kaže Uščuplić.

Jedan od derbija kola će u Mostaru odigrati Zrinjski i Borac (18), a Uglješa Radinović, vezista Banjalučana, ističe da njegova ekipa nema šta da izgubi.

"Bolje igramo kad nismo favoriti. Zrinjski je jak, ali sve ekipe imaju slabosti. Pobjeda nad Slavijom nam je puno značila i sada idemo u Mostar da se nadigravamo", rekao je Radinović.

Ovo će biti duel učitelja i učenika pošto na klupi Borca sjedi Vlado Jagodić, uz kojeg je trenerski stasavao Vinko Marinović, trener "plemića", koji je donedavno sjedio na klupi "crveno-plavih".

"Izuzetno poštujem ekipu Zrinjskog i velikog prijatelja Marinovića, ali uprkos kadrovskim problemima očekujem povoljan rezultat", izjavio je Jagodić, koji u ovom meču neće moći da računa na Ajdina Redžića koji će nastupiti za U-19 reprezentaciju BiH, Miloša Žeravicu za kojeg je sezona zbog povrede vjerovatno završena, dok su pod znakom pitanja nastupi Vladana Grujića i Borislava Pilipovića.

Zrinjski je možda i pod većim moranjem u ovom meču jer se bori za odbranu titule, a jedan od dva poraza ove sezone doživjeli su u Banjaluci. Zrinjski je tada poražen u 8. kolu s 0:1 i od tada je u seriji od 14 utakmica bez poraza.

"Zasad sve ide po planu, nadam se da će tako biti i poslije Borca. Dobro poznajem bivše igrače i riječ je o kvalitetnom rivalu, ali ipak očekujem da zabilježimo pobjedu i primaknemo se odbrani titule", kazao je Marinović.

Fudbaleri Željezničara na "Grbavici" ugostiće starog poznanika, tuzlansku Slobodu. "Plavi" su pobjedom u prošlom kolu nad Vitezom potvrdili da se nalaze u odličnoj formi, a ono što stručni štab posebno raduje jesu dobre igre mladih igrača.

"Sloboda dolazi rasterećena, a mi želimo tri boda kako bismo zadržali korak za vodećim timovima. Biće nam potrebno mnogo energije da ih neutrališemo, a u isto vrijeme budemo opasni pred njihovim golom", izjavio je Milomir Odović, trener Željezničara.

S druge strane Husref Musemić, trener Tuzlaka, napravio je dobar posao od dolaska u klub. Sloboda je pobjegla iz opasne zone, iako u prošlom kolu nije ostvarila trijumf pred svojim navijačima protiv Radnika.

"Želimo pokazati naš kvalitet i ostvariti što bolji rezultat. Znamo s kakvim protivnikom imamo posla. 'Željo' ima ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. Dobro ih poznajemo i moramo odigrati najbolje što znamo da ostavimo dobar utisak", jasan je Musemić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije