Fudbal

"Kralj" je favorit: Večeras prvo polufinale Lige šampiona, Bajern - Real

"Kralj" je favorit: Večeras prvo polufinale Lige šampiona, Bajern - Real
Foto: Sportlens.com | "Kralj" je favorit: Večeras o polufinale Lige šampiona Bajern – Real

Šezdesetdeveto izdanje najkvalitenijeg fudbalskog klupskog takmičenja UEFA Liga šampiona ušlo je u finiš a večeras i sutra od 21 čas na programu su prave fudbalske poslastice.

U prvom polufinalnom duelu u Minhenu se sastaju timovi koji su zajedno 20 puta bili klupski šampioni Evrope.

Bajern je to uspio u šest navrata (1974, 1975, 1976, 2001, 2013. i 2020) a Real Madrid čak u 14 (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018. i 2022) pa sa pravom nosi epitet najtrofejnijeg kluba Starog kontineta ali i planete.

Slavni klub je nakon dva intezivna meča četvrtfinala i penal drame izbacio aktuelnog šampiona Evrope Mančester Siti i s pravom sebi prišio epitet prvog favorita

Sa druge strane Bavarci imaju jednu od najlošijih sezona ali ne treba zaboraviti da je trenutni omjer u međusobnim duelima ova dva tima tek 12:11 u korist "kraljevskog kluba" pa se tako sa velikom pažnjom očekuje njihov 28. okršaj.

 

Trenutno vodeći ekipa La Lige i španska mašina za trofeje je spremna da dominira ove sezone i apsolutno pokupi sve moguće pehare.

Trener Karlo Anćeloti je u ponedjeljak u avion za Minhen potrpao sve moguće adute a pozivnice za "Alijanc arenu" nisu bili lišeni ni povrijeđeni David Alaba i suspendovani Dani Karvahal. Njih dvojica neće moći da igraju ali italijanski stručnjak želi da budu uz svoje saigrače u jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni.

Nakon dužeg izbivanja uz ekipu će biti golman Tibo Kurtoa iza kojeg su dvije povrede koljena ali male su šanse da se već u prvom duelu protiv Bajerna nađe među stativama. Belgijanac će dobiti šansu u subotu protiv Kadiza i ako sve prođe kako treba moguće je da će biti prvi izbor na golu u revanš meču sa njemačkim klubom.

Bajern sa druge ima samo jedan "front" pa lakše može da se fokusira na Ligu šampiona.

Iako su po svim procjenama u podređenom položaju u duelu sa Realom ali bi se prolaskom u finale elitnog takmičenja itekako iskupili za to što su trofej Bundeslige prepustili Bajeru iz Leverkuzena.

Drugi polufinalni par čine Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen a "sveci" su s ukupnih 6:4 u četvrtfinalu izbacili Barselonu i pokazali da imaju snagu da uspješno preskoče i Borusiju. Da li će tako biti ostaje da se vidi a najveće pitanje je koje se oko vog duela postavlja da li će Kilijan Embape ovaj put uspjeti da osvoji Ligu šampiona?

Francuz koje je već bio viđen u Realu je odlučio da ostane u rodnom gradu i osvajanje titule šampiona Evrope mu sigurno znači mnogo.

"Sanjam da osvojim Ligu šampiona za Pariz. Ponosan sam od prvog dana što sam u PSŽ, ne samo zbog dobrih trenutaka nego i zbog loših kada je moj ponos bio ugrožen. Ponos igranja za ovaj klub, predstavljanja kluba glavnog grada moje zemlje, to je nešto posebno za mene koji sam odrastao ovde“, rekao je Mbape.

Duel Borusija – PSŽ je u srijedu od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije