Fudbal

"Kraljevi" kod "milionera", "stara dama" ide na megdan "modrima"

"Kraljevi" kod "milionera", "stara dama" ide na megdan "modrima"
"Kraljevi" kod "milionera", "stara dama" ide na megdan "modrima"

Osam utakmica drugog kola fudbalske Lige šampiona na programu je večeras, a najatraktivniji duel je susret Borusija Dortmunda i Real Madrida.

Real, aktuelni prvak Evrope, 2014. je osvojio takmičenje pobjedom u finalu nad gradskim rivalom Atletikom poslije produžetaka (4:1), dok je Borusija 2013. poražena u finalu od Bajerna (1:2) pogotkom Arjena Robena u 89. minutu susreta.

U posljednjih pet susreta oba tima su ostvarila po dvije pobjede, dok je jedan duel završen neriješenim rezultatom, uz gol razliku 8:8.

Borusija će u ovaj meč ući oslabljena, s obzirom na to da zbog povreda neće nastupiti Erik Durm, Sven Bender, Mark Bartra i Andre Širle, najskuplje pojačanje "milionera" ovoga ljeta (30 miliona evra).

Kod Reala neće igrati Kazemiro i bek Marselo, tim je nakon odličnog starta sezone u Primeri zabilježio dva remija u posljednja dva prvenstvena kola, ali i dalje drži prvo mjesto.

Koliko im je bitan meč sa Borusijom, govori i izjava Zinedina Zidana, trenera "kraljeva", da je u posljednjem meču izveo Kristijana Ronalda, najveću zvijezdu ekipe, kako bi ga odmorio za meč na "Signal Iduna Park" stadionu, na šta je Portugalac navodno burno reagovao.

Španski mediji pišu kako je Ronaldo uputio nekoliko psovki Zidanu, kao i da ga je morao smirivati delegat.

"J..i se! Majka ti je k…a!", poručio je navodno Ronaldo Zidanu.

Borusija je s druge strane u sjajnoj formi, u posljednjem kolu Bundeslige savladali su Frajburg 3:1, a ukupno su u prethodna četiri susreta u Ligi šampiona i prvenstvu postigli 20, a primili samo dva gola. Veliki motiv da se pokaže u najboljem svijetlu na ovom meču trebalo bi da ima Pjer Emerik Aubamejang, koji je povezivan sa Realom tokom ljeta.

Zanimljivo bi trebalo da bude i u Moskvi, gdje CSKA dočekuje Totenhem, koji je u prvom kolu poražen od Monaka (1:2) kod kuće i u ovom meču imaju imperativ pobjede.

Za "pijevce" neće igrati Hari Kejn, najbolji strijelac Premijer lige u prethodnoj sezoni sa 25 pogodaka. Šampion Engleske Lester dočekuje Porto, a "lisicama" teško pada igranje na više frontova pa su u posljednje dvije utakmice u Liga kupu i Premijer ligi Engleske doživjeli poraze primivši ukupno osam golova.

Dinamo Zagreb na svom "Maksimiru" dočekuje prvaka Italije Juventus, a ulogu novog šefa struke trebalo bi da prezme Ivajlo Petev, dosadašnji selektor Bugarske, koji bi do kraja nedjelje trebalo da potpiše ugovor sa "modrima".

"Da, recimo da sam 90 odsto novi trener Dinama", rekao je Petev.

Parovi, od 20.45: CSKA Moskva  Totenhem, Dinamo Zagreb  Juventus, Borusija (D)  Real Madrid, Kopenhagen  Briž, Lester  Porto, Monako  Leverkuzen, Sevilja  Lion, Sporting  Legija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije