Fudbal

Krstičević brani titulu "plemića"

Krstičević brani titulu "plemića"
Krstičević brani titulu "plemića"

U konkurenciji s Igorom Štimcem i Krunom Jurčićem, Uprava Zrinjskog za nasljednika Branka Karačića odlučila se za Mišu Krstičevića.

Stručnjak, koji je svojevremeno s Hajdukom porazio Inter na "San Siru", u ponedjeljak će zvanično biti predstavljen u Mostaru. Biće mu ponuđen ugovor na dvije i po godine, a prioritet u aktuelnoj sezoni je odbrana šampionskog naslova u BH Telecom Premijer ligi.

"Od novog šefa stručnog štaba očekujemo ono što je u skladu sa renomeom kluba kakav je Zrinjski. To su odbrana naslova prvaka i iskorak u natjecanju u Evropi", kazao je Danko Šulenta, izvršni dopredsjednik Mostaraca.

Osim trenerske funkcije u Hajduku, Krstičević je jedno vrijeme bio i dio stručnog štaba Igora Štimca u reprezentaciji Hrvatske. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri asistirao je i Blažu Sliškoviću na klupi Hajduka i kasnije Tirane.

Pritisak na novom radnom mjestu mogla bi mu stvarati činjenica da je njegov prethodnik otpušten iako je imao samo tri boda zaostatka za liderom Širokim Brijegom.

"Dolaskom novog trenera neće se značajnije mijenjati plan priprema. Ekipa će se okupiti idućeg ponedjeljka. Osim u Mostaru, radiće u Međugorju i Istri. Što se tiče pojačanja, uz već angažirane Svena Dedića i Ognjena Todorovića imamo u planu pojačati se i na poziciji zadnjeg veznog", kazao je Šulenta.

Svi saradnici ranijeg trenera će ostati u stručnom štabu "plemića". To su Dalibor Cvitanović i Mario Ivanković, trener golmana Feđa Kulaglić i kondicioni Damir Crnjac. Krstičeviću je ostavljena mogućnost da dovede jednog svog saradnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije