Fudbal

LE: Bolji Sautempton izgubio od Intera, "petarda" Šahtjora

LE: Bolji Sautempton izgubio od Intera, "petarda" Šahtjora
LE: Bolji Sautempton izgubio od Intera, "petarda" Šahtjora

Fudbaleri Intera savladali su Sautempton 1:0, iako je tim Dušana Tadića nadigrao "nerazure" u trećem kolu Lige Evrope.

Italijanski gigant je slavio iskoristivši jedinu pravu šansu na meču, preko Antonia Kandreve u 67. minutu, dok "sveci" nisu imali rješenja za raspoloženog Samira Handanoviča uprkos igraču viče u posljednjih 20-ak minuta.

Šalke sa 5:0 nad Gentom, te minimalcem Šahtjora u Krasnodaru su stigli do trećih pobjeda. Fiorentina je slavila 3:1 u Liberecu, Viljareal je stigao dva gola zaostatka i igrao 2:2 kod Osmanlispora, dok je istim rezultatom Selta izbjegla poraz od Ajaksa, uprkos preokretu Holanđana u Vigu.

Grupa G:

Oba meča su zavšena bez pobjednika identičnim rezultatom 2:2, a više će žaliti gosti nego domaćini. Ajaks je uspio da preokrene rezultat u Vigu i povede 2:1 pred samu završnicu, ali je Selta ipak izborila remi pogotkom Oreljane desetak minuta prije kraja.

Još veću šansu za tri boda propustio je Panatinaikos, koji je pogocima Viktora Ibarba imao 2:0 poslije svega 36 minuta, ali je Standard uspio da se izvuče zahvaljujući penalu Žuniora u finišu prvog dijela, te golom Belfodila osam minuta prije kraja.

Grupa H:

Šahtjor je napravio veliki korak ka drugoj fazi takmičenja deklasiravši Gent. Za treću pobjedu Ukrajinaca u nizu redom su pogađali Kovalenko i Ferejra u prvom, a Bernard, Tajson i Mališev u drugom poluvremenu.

Belgijanci su ipak zadržali drugu poziciju zahvaljujući remiju Konje i Brage 1:1. Turci su vodili od devetog minuta pogotkom Danijela Miloševića, ali su Portugalci poraz izbjegli golom Hasana u desetom minutu drugog poluvremena.

Grupa I:

Poput Šahtjora, vrlo blizu prolaska je i njemački Šalke, nakon minimalne pobjede nad glavnim konkurentom u svojoj grupi Krasnodarom. Meč u Rusiji riješio je Ukrajinac Jevgen Konopljanka već u 11. minutu, kada je pokupio odbitak na ivici kaznenog prostora i zakucao loptu pod prečku.

To je iskoristila Nica i pobjedom u Salcburgu uključila se u igru za drugu fazu. Iako bez Marija Balotelija, francuski tim je slavio pogotkom Alesanea Plea u 13. minutu. Domaćin je bio u podređenom položaju, ali Lajner, Lamijer i Lazaro nisu uspijevali da savladaju Kardinalea.

Grupa J:

Paulo Souza je za sada sačuvao posao u Firenci, a na tome prije svega mora da se zahvali Nikoli Kaliniću. Hrvatski napadač je bio dvostruki strijelac u prvom poluvremenu za slavlje Fiorentine nad Slovanom 3:1 u Liberecu. Italijani su se tako osamostalili na prvom mjestu jer je PAOK našeg Vladimira Ivića poražen od Karabaha 2:0, pogocima domaćina u drugom poluvremenu.

Grupa K:

Sautempton je nadigrao Inter na Đuzepe Meaci, ali "sveci" nisu imali rješenja za sjajnog golmana Samira Handanoviča. Pokušavali su Tadić, Ostin, Van Dajk, u posljednjim sekundima je dobru priliku imao i Vord-Prauz, ali nije bilo rezultata.

Slovenac je imao dvije odlične intervencije u prvom, te tri u drugom poluvremenu, dok su "nerazuri" iskoristili jedinu svoju šansu sredinom drugog dijela igre i osvojili prva tri boda u takmičenju. To je iskoristila Sparta koja je minimalnom pobjedom nad Hapoelom u Izraelu preuzela čelo tabele.

Grupa L:

I u ovoj grupi oba meča su završena bez pobjednika, pa na polovini takmičenja sve četiri ekipe imaju realne šanse da prođu dalje. Najzadovoljniji ovim četvrtom je svakako Viljareal koji je izbjegao poraz u Turskoj iako je gubio 2:0 poslije svega 25 minuta.

Raul Rusesku je u roku od 60 sekundi donio veliku prednost Osmanlisporu, ali se "Žuta podmornica" spasila sredinom drugog, golovima Ndiajea i Alešandrea Pata. Ndiaje je pogodio poslije kornera, koji su gosti "izborili" posle promašenog penala. U drugom meču grupe Cirih je golom Konea u 86. minutu izborio 1:1 u Bukureštu protiv Steaue, koja je ostala na posljednjoj poziciji.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije