Fudbal

Liverpulu propada i ''Plan B''?

Liverpulu propada i ''Plan B''?
Foto: Tanjug/AP | Liverpulu propada i ''Plan B''?

Portugalski stručnjak Ruben Amorim mogao bi da zamijeni Devida Mojesa na klupi Vest Hema, prenosi "Atletik".

Novinar tog lista Dejvid Ornstajn je prenio da su predstavnici "Čekićara" obavili inicijalne razgovore sa trenerom Sportinga, koji je već viđen kao zamjena za Jirgena Klopa u Liverpulu.

"Redsi" su želili da njemačkog stručnjaka zamijene Ćabijem Alonsom koji je odlučio da i sljedeću sezonu provede sa Bajerom. Plan B je bio Amorim, dok je Ornstajn ranije prenio da u Liverpulu nisu zainteresovani za Roberta De Zerbija, koji je bio treći i posljednji član užeg izbora za Klopovog nasljednika. Kako stvari stoje, na klupu Liverpula će neko četvrti.

Kako Mojesu ističe ugovor na ljeto, tim iz engleske prestonice,  tim mora da planira za budućnost iako je škotskom stručnjaku još u februaru ponuđen produžetak saradnje.

Na ovu vijest se nadovezao i poznati insajder kada je riječ o fudbalskoj "pijaci" Fabricio Romano, koji je dodao da između Amorima i Liverpula nikada nije postojala bilo kakva vrsta dogovora, baš kao ni sada između Portugalca i Vest Hema.

Liverpul je na "stendbaju", Vest Hem razmatra opcije, ali novi preokret i ostanak Mojesa koji je "čekićarima" doneo prvi evropski trofej od 1965. godine bi lako mogao i da se ostvari.

Tako bi Amorim (39), jedan od najtraženijih mladih stručnjaka, mogao da ostane bez novog angažmana i tako kao i Alonso nastavi rad u klubu u kom se proslavio.

Amorim je sa timom iz Lisabona do svada osvojio prvenstvo, dva puta Kup i Superkup Portugalije, piše B92.

Na putu je da poslije prekida 19 godišnjeg posta Sportinga bez titule osvoji i drugu u nizu. U ovom trenutku imaju 10 bodova uz meč više prednosti u odnosu na Benfiku.

Gradskog rivala su eliminisali i u polufinalu Kupa, gdje će 26. maja igrali u za titulu protiv Porta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije