Fudbal

Londonski derbi: Arsenal ipak slavio protiv Totenhema

Londonski derbi: Arsenal ipak slavio protiv Totenhema
Foto: Tanjug / AP | Londonski derbi: Arsenal ipak slavio protiv Totenhema

​Fudbaleri Arsenala pobijedili su u gostima ekipu Totenhema rezultatom 2:3 u derbiju 35. kola Premijer lige.

Arsenal je vodio 0:3, ali se Totenhem u finišu vratio i umalo došao i do velikog boda. 

"Tobdžije" sada imaju četiri boda više od Sitija, ali četa Pepa Gvardiole ima i dvije utakmice manje u ovom trenutku te i dalje drži sve u svojim rukama, ali mora da pobjeđuje.

Iako je Totenhem bio veoma dobar na terenu, igrao prema naprijed i na momente djelovao opasno, Arsenal je surovo kažnjavao svaki prilaz golu Vikarija. 

Već u 15. minutu Saka je izveo korner sa desne strane, a Hejbjerg je nespretno glavom poslao loptu u svoju mrežu za 0:1.

Totenhem je uzvratio u 22. minutu kada je Van de Ven postigao pogodak, ali je VAR signalizirao minimalnu ofsajd poziciju pa je gol poništen. 

Poslije samo pet minuta, Arsenal je stigao do drugog gola poslije ubitačne kontre i asistencije Haverca za Saku. Totenhem je napadao u šesnaestercu, pali su Kuluševski i Medison, ali prekršaja nije bilo, uslijedio je brz napad i duga lopta Haverca za Saku, koji je zalomio Dejvisa i poslao loptu u dalji ugao za 0:2.

Nova loša vijest za Totenhem bila je povreda Tima Vernera koji je morao da izađe po isteku pola časa, a zamijenio ga je Džonson. 

U 38. minutu Totenhem je dotučen poslije novog prekida, korner je izveo Rajs, a Haverc bio najviši u skoku za 0:3.

Do odlaska na odmor Son je propustio stopostotnu šansu pošto je pobjegao odbrani, ali je poslao loptu daleko preko prečke. 

Totenhem je bio potpuno dotučen, a na startu drugog poluvremena Vikario je sprečio potpunu bruku. Haverc je centrirao sa lijevog boka, a Saka sa nekih šest metara šutirao po zemlji, Italijan je maestralno intervenisao. 

Dok se Vikario proslavio, Raja je napravio kiks kojim je vratio Totenhem u život. Golman Arsenala je u 64. minutu očajno ispucao, Romero je presjekao njegov pas i pogodio prazan ugao za 1:3. 

Domaći su se opet probudili, a i zaigrali mnogo bolje kada je ušao Rišarlison i zauzeo mjesto napadača, a Son se vratio kraj lijeve aut-linije.

I onda nova greška Arsenala, tačnije Rajsa, koji je šutnuo Dejvisa u šesnaestercu, a iako je Majkl Oliver pustio da se igra nastavi, poslije asistencije iz VAR sobe pokazao je na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo kapiten Son i snažno je šutirao u svoj lijevi ugao za 2:3!

Totenhem je u finišu krenuo na sve ili ništa, Postekoglu je uveo i Lo Selsa, a Arteta se zatvorio sa Kiviorom umjesto Edegarda, ali promjene rezultata više nije bilo.

U drugom popodnevnom susretu, Bornmut je pobijedio Brajton rezultatom 3:0.

Strijelci za Bornmut bili su Senesi u 13. i Unal u 52. i Klajvert u 87. minutu, prenose "Sportske". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije