Fudbal

Lukić uzima platu od 60.000 evra

Lukić uzima platu od 60.000 evra
Lukić uzima platu od 60.000 evra

Vladan Lukić je prvi predsjednik Crvene zvezde u istoriji koji za obavljanje te funkcije prima platu. Prvi čovjek "crveno-bijelih" za posao koji su njegovi prethodnici obavljali volonterski sebi je odredio platu od 5.000 evra mjesečno ili 60.000 godišnje, prenosi "Telegraf.rs".

"Lukić je prvi predsednik Zvezde u njenoj istoriji koji prima platu. Nisam baš siguran koliko iznosi zvaničan, a koliko nezvaničan deo, ali ukupna suma je 5.000 evra mesečno", rekao je anonimni sagovornik.

Portparol kluba iz Ljutice Bogdana Marko Nikolovski nije želio da komentariše ovu informaciju:

"O tome ne mogu da pričam, to je klupska tajna."

Lukić je jedini predsjednik nekog kluba u Srbiji koji ne radi volonterski, a prema riječima generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Zorana Lakovića, ni predsjednik FSS Tomislav Karadžić ne prima platu.

"U FSS funkcija predsednika je amaterska, baš kao i većina ostalih funkcija. To znači da oni koji obavljaju te funkcije ne primaju plate. Eventualno dobijaju simbolične cifre za pokrivanje putnih troškova i slično, ali ljudi iz Saveza ni to ne uzimaju. Što se tiče klubova, svaki je celina za sebe i to se uređuje klupskim statutom. Od 2.200 klubova u Srbiji veoma mali broj je onih čiji predsednici primaju platu za taj posao", rekao je Laković.

Platu nema ni predsjednik Partizana Dragan Đurić, što je riješeno Statutom.

"Po Statutu kluba, funkcija predsednika je volonterska i nije predviđena nikakva novčana nadoknada za nju, tako da Đurić radi besplatno", izjavio je Nenad Danilović, portparol aktuelnog prvaka Srbije.

Zvezda u ovom trenutku duguje više od 30 miliona evra. Duguje se igračima i zaposlenima, a redovno se dešava da pojedini bivši i sadašnji igrači tuže klub ili puste mjenicu, čime blokiraju račun kluba. Posljednji je slučaj Marka Perovića, a tužbe zbog neizmirenih obaveza najavili su Kristijan Borha i Vinisijus Pašeko. Nije poznato da li predsjedniku kasni plata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije