Fudbal

Mančestera het-trikom Berbatova porazio Liverpul

Mančestera het-trikom Berbatova porazio Liverpul
Mančestera het-trikom Berbatova porazio Liverpul

Navijači Mančester junajteda već su i zaboravili kada je Bugarin Dmitar Berbatov odigrao dobar meč za "crvene đavole", ali im je Bugarin juče pokazao da nije zaboravio da igra jer je u pobjedi nad Liverpulom u 5. kolu Premijer lige postigao sva tri gola za svoj tim (3:2).

Kada je Bugarin u 42. minutu prvi put savladao golmana Kaudija Reinu, a zatim na startu drugog dijela igre prelijepim makazicama povećao na 2:0 učinilo se da je u tom trenutku meč riješen, ali da ne bude tako pobrinuo se udarni tandem Liverpula.

Fernanda Toresa je u 64. minutu u kaznenom prostoru neoprezno oborio Džoni Evans, a Stiven Džerard je rutinski realizovao opravdano dosuđeni jedanaesterac, da bi samo šest minuta kasnije kapiten Liverpula golom iz slobodnog udarca poravnao rezultat na 2:2.

Svojim drugim golom glavom, na asistenciju Džona O'Šeja, odnosno kompletiranim het-trikom, Berbatov je u 84. minutu postavio konačan rezultat. 

U subotu je nevjerovatnim, rijetko viđenim golom, Arsenal vodio protiv Sanderlenda do bukvalno posljednjih trenutaka meča, ali je Sanderlend do boda stigao u posljednjim trenucima meča.

Ono što se dogodilo u 69. minutu meča 5. kola, prepričavaće se do kraja sezone. Lopta je bila u posjedu igrača Sanderlenda, prebačena je u zadnju liniju, Anton Ferdinand je oklijevao i u namjeri da je ispuca, pogodio je Seska Fabregasa u desnu nogu, a ona je letjela bar 30 metara i prevarila golmana Sanderlenda.

Fabregas je gotovo umro od smijeha, a trener Sanderlenda Stiv Brus, igrači i navijači su se uhvatili za glavu. Fabregas je, međutim, platio cijenu "podmetanja noge", jer ga je Arsen Venger izveo iz igre poslije dvadesetak minuta, jer je vezista "tobdžija" osjetio bol u koljenu. Zamijenio ga je Tomaš Rosicki, koji je u 74. minutu promašio penal u stilu fudbalera Anderlehta protiv Partizana u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

Sanderlend je imao igrača više dobrih 25 minuta (isključen je Aleks Song), a uspio je da izjednači u 95. minutu. Strijelac je bio Daren Bent, poslije velike gužve i konfuzije u odbrani Arsenala. Arsen Venger je podivljao na klupi, skakao je, ljutio se i zamjerao sudijama što je meč trajao pet minuta duže, umjesto četiri koliko su pokazali. Tokom i nakon meča imao je žučnih rasprava sa sudijam, pa bi zbog svog ponašanja mogao zaraditi prijavu FA, a onda eventualno i novčnu kaznu ili vremensku suspenziju.

Njukasl je ostvario drugu pobjedu u sezoni i to na teškom gostovanju u Liverpulu. "Svrake" nisu pobijedile Everton na njegovom terenu u posljednjih sedam mečeva na "Gudison parku", ali su to uspjele sada, zahvaljujući golu Bena Arfe. Prvi bod u ovoj sezoni osvojio je Vest Hem na gostovanju Stouku.

Umro Bobi Smit

Legendarni fudbaler Totenhema Bobi Smit preminuo je u 77. godini, poslije kratke, ali teške bolesti. Smit je postigao 208 golova na 317 utakmica, koliko ih je odigrao u dresu prvog tima londonskog kluba, što ga stavlja na drugo mjesto vječne liste iza Džimija Grivsa. Smit je karijeru počeo u mladom timu Čelsija i do statusa profesionalca je došao 1950. U redove Totenhema stigao je 1955. i imao je ključnu ulogu u putu tima od kandidata za opstanak do šampiona. Tokom šampionske sezone londonskog kluba Smit je postigao 33 gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije