Fudbal

Marinović za NEZAVISNE: Put nam je najveći protivnik

Marinović za NEZAVISNE: Put nam je najveći protivnik
Marinović za NEZAVISNE: Put nam je najveći protivnik

Dvadesetosatno putovanje do Jermenije biće nam najveći protivnik u prvom pretkolu Lige Evrope, smatra Vinko Marinović, šef stručnog štaba Zrinjskog.

Maratonsko putovanje "plemića" počinje u utorak rano ujutru autobusom iz Mostara u Sarajevo. Potom slijedi let avionom preko Istanbula do Jermenije, pa ponovo autobusom do krajnjeg odredišta. Utakmica sa ekipom Širaka igra se u četvrtak od 15.30 po našem vremenu.

"U ovakvim utakmicama uglavnom nije problem kvaliteta rivala koliko prilagodba na uslove. Tu prije svega mislim na daleko putovanje, ali i klimu, s obzirom na to da ćemo nastupiti na 1.500 metara nadmorske visine. Na odredište ćemo doputovati maltane na dan utakmice, ali i pored svega očekujem da će ekipa dati maksimum i ostvariti povoljan rezultat", rekao je Marinović.

NN: Koji bi Vam ishod bio povoljan?

MARINOVIĆ: Nastojaćemo što više posla riješiti već u gostima. To ne znači da ćemo srljati. Bilo bi dobro postići pogodak u gostima i zato moramo odigrati taktički pametno, biti kampaktni i iz toga doći do što boljeg rezultata.

NN: Smatrate li prednošću što prvi meč gostujete?

MARINOVIĆ: Generalno gledajući bolje je igrati kući drugi susret. Međutim, to ne mora ništa značiti. Sve zavisi od rezultata u prvoj utakmici. On nekad može biti toliko nepovoljan da od revanša napravi samo formalnost.

NN: Koje informacije o protivniku imate?

MARINOVIĆ: To je ozbiljna ekipa koja je prošle godine namučila Partizan odigravši 0:0 i 1:1. Dobio sam i snimke nekih mečeva njihovog domaćeg prvenstva. Ono što sam vidio na snimcima, vole da se nadigravaju. Igraju za gol više, imaju dobar napad i solidan vezni red. Slabiji dio je odbrana i te informacije ćemo nastojati iskoristiti na najbolji mogući način.

NN: Razmišljate li o protivniku u drugiom pretkolu?

MARINOVIĆ: Sada mi je samo u glavi ova gostujuća, čak ni o revanšu sa Širakom ne razmišljam pretjerano. Treba proći u drugo pretkolo pa tek onda davati neke izjave po pitanju drugog pretkola. Pričati o dometima bilo bi prepotentno prije nego se odigra i jedna utakmica.

Umor

Strateg Mostaraca poprilično je zadovoljan formom svojih pulena. Iako se još nisu dovoljno domorili od prošle sezone, sve zadatke i obaveze tokom kratkotrajnih priprema odradili su bez problema.

"Ne vjerujem da i jedan trener može reći da mu je ekipa potpuno spremna nakon samo dvije sedmice rada. Prilagodili smo se situaciji i vjerujem da se umor neće odraziti na igru i rezultat protiv Širaka", smatra Marinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije