Fudbal

Mojes odlazi iz Mančestera

Mojes odlazi iz Mančestera
Mojes odlazi iz Mančestera

MANČESTER - Poslije poraza od Evertona, kluba iz koga je došao u Mančester Junajted, gazde kluba, američka porodica Glejzer, donijela je presudu Dejvidu Mojesu.

Škotlanđanin je već sad bivši menadžer "crvenih đavola"; ostalo mu je još da privede sezonu kraju, a onda će na ljeto morati da potraži novi posao, pišu Večernje novosti.

Mančester Junajted prvi put poslije 19 godina neće igrati u Ligi šampiona, trenutno je na sedmom mjestu sa 13 bodova manje od četvrtoplasiranog Arsenala, koji drži posljednju poziciju koja vodi u evropsku elitu.

Pošto nije manir velikog kluba da smjenjuje trenera usred sezone, u Mančesteru su zasad najavili da će se to desiti na kraju, ali nije isključeno da se dogodi i ranije, jer ne treba zaboraviti da je sa Mojesom slavni klub doživio čak 11 poraza u Premijer ligi ove sezone. Ukoliko se odluče da to bude sada, na klupu će do kraja sezone sjesti Rajan Gigs.

Glejzeri i izvršni direktor Ed Vudvord su pokazali zavidno strpljenje i riješenost da istraju s Mojesom, ali sada konačno odustaju, jer su vidjeli znakove da se ništa u igri ne dešava niti popravlja na bolje, da igrači ne vjeruju menadžeru i da su prestali da se trude za njega.

Sada je uprava na potezu. Veliki klub mora da ima i velikog trenera, a kandidati da sjednu na klupu Mančester Junajteda su Jirgen Klop, Luis Van Gal i Karlo Anćeloti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije