Fudbal

Mušija ponosan na reakciju navijača

Mušija ponosan na reakciju navijača
Mušija ponosan na reakciju navijača

Ponosan sam što nismo dio sivila i sumorne svakodnevice, rekao je Mensur Mušija, predsjednik FK Mladost iz Doboj Kaknja, komentarišući dešavanja na tribinama na utakmici 2. kola Premijer lige sa Slavijom.

Jedan od navijača Mladosti vrijeđao je glavnog sudiju Ognjena Valjića iz Banjaluke i tokom meča opsovao "majku četničku", ali je ostatak navijača reagovao i uz pomoć zaštitara odstranio ga sa tribina. Sve je prošlo uz čarke i koškanja, a video koji prikazuje kako navijača izbacuju sa stadiona naišao je na pozitivne reakcije širom regiona.

"Naježio sam se i ponosim se reakcijom mojih navijača. Mislim da jedino mi imamo navijače koji ovako reaguju i nadam se da ćemo biti primjer svima u BiH. Ne želimo biti dio sivila. Ja znam da naši navijači nisu konfliktni, nema psovki i uvreda i bio sam iznenađen kada se tako nešto desilo. Da sam bio u blizini, i ja bih isto tako odreagovao, jer nećemo dozvoliti ružne stvari", tvrdi Mušija.

Mejlovi, poruke i pozivi sa riječima pohvale i podrške stižu svakodnevno na njegovu adresu.

"Dobijamo poruke podrške. U jednoj je pisalo da smo posljednja nada za spas bh. fudbala. Navijač koji je psovao izbačen je i iz navijačke grupe 'Crvena legija'", istakao je Mušija.

Pohvale su stigle i iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

"Ovo je zaista pozitivan primjer. Većina nije podržala neodgovornog pojedinca i očito je proradila svijest. N/FS BiH i klubovi već godinama djeluju preventivno, organizujući seminare i stalne kontakte sa oficirima za vezu sa navijačima. Nadamo se da će ubuduće sličnih primjera biti i više, jer visoke kazne Disciplinske komisije nikome nisu od koristi, a najmanje klubovima", dodao je Elmir Pilav, direktor takmičenja N/FS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije