Fudbal

Napredak "zmajeva", "orlova" i "kockastih" na novoj FIFA rang listi

Napredak "zmajeva", "orlova" i "kockastih" na novoj FIFA rang listi
Foto: Ilustracija | Napredak "zmajeva", "orlova" i "kockastih" na novoj FIFA rang listi

Reprezentacija Bosne i Hercegovine napredovala je za dvije pozicije prema posljednjoj FIFA rang-listi, a Zmajevi se sada nalaze na 38. poziciji.

BiH ima 753 boda i za dvije pozicije je napredovala u odnosu na prethodnu svjetsku rang-listu, dok u Evropi zauzima 23. poziciju. 

Promjena nije bilo na samom vrhu, a prvoplasirana je ostala reprezentacija Njemačke koja ima 1.602 boda, dok je na drugom mjestu Brazil (1483). Na trećem mjestu nalazi se Portugal (1.358), četvrtom Argentina (1.348), a na petom mjestu nalazi se Belgija (1.325). 

U prvih deset reprezentacija vrijedi izdvojiti napredak Španije za dvije pozicije i dolazak na šesto mjesto, kao i pad reprezentacije Francuske sa sedmog na deveto mjesto. 

Ogroman napredak ostvarila je i reprezentacija Danske koja je plasmanom na Svjetsko prvenstvo napredovala za sedam pozicija, baš kao i reprezentacija Švedske koja je u dvomeču baraža bila bolja od Italije.

Što se tiče reprezentacija regiona, Hrvatska je napredovala za jedno mjesto i sada je 17. sa 1018 bodova, Srbija je 37. ima 756 bodova i takođe je napredovala jedno mjesto, a Crna Gora je ostvarila veliki napredak od čak 8 pozicija i sada je 46. sa 681 bodom.

Albanija je 62. sa 553 boda čime je ostvarila napredak od devet pozicija, a Slovenija je nazadovala jednu stepenicu i sada je 69. sa 552 boda.

I Makedonija je ostvarila napredak od devet pozicija i sa 446 bodova se nalazi na 76. mjestu FIFA rang-liste, a isti skok je ostvarilo i Kosovo koje se nalazi na 174. mjestu sa 97 bodova.

(NN, Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije