Fudbal

Navijači pokvarili spektakl

Navijači pokvarili spektakl
Navijači pokvarili spektakl

UEFA je pokrenula istragu protiv Partizana zbog antisemitskog transparenta na utakmici sa Totenhemom (0:0) u prvom kolu Grupe C Lige Evrope.

Zvaničnici londonskog kluba skrenuli su pažnju predstavnicima UEFA koji su fotografisali transparent na južnoj tribini. Navijači domaćina željeli su da isprovociraju "pijetlove" transparentom "Only Jews and pu*****" u stilu loga iz čuvene britanske serije "Mućke" (Only fools and horses), aludirajući na to što klub iz Londona ima veliki broj pristalica među Jevrejima. Ostaje da se vidi kako će UEFA reagovati i na koji način će kazniti "crno-bijele".

"Među nama žive maloumnici koji o svima nama u svet šalju nepristojnu i pogrešnu sliku. Ne znam kako bih ih drugačije nazvao. Potrudićemo se da u saradnji sa nadležnim organima identifikujemo tu grupu ili pojedinca i sprečimo da se takve stvari ponove", rekao je Darko Grubor, generalni sekretar Partizana.

Partizan je objavio saopštenje u kojem se ograđuje od ovakvog postupka grupe navijača.

"Oštro osuđujemo počinioce ovog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu i Srbiji. Partizan će učiniti sve da, u saradnji sa nadležnim organima, budu pronađeni i procesuirani počinioci incidenta i trajno odstranjeni sa sportskih borilišta", između ostalog stoji u saopštenju "crno-bijelih".

Sjajnu partiju u četvrtak prikazali su i fudbaleri Dinama, koji su sa pet lopti u mreži ispratili Astru (5:1) u prvom meču Grupe D. Junak pobjede bio je El Hilal Arbi Soudani, napadač "modrih", koji je postigao tri gola i imao dvije asistencije. Drugi predstavnik Hrvatske u Ligi Evrope Rijeka poražen je na gostovanju Standardu rezultatom 0:2.

Rezultati: Grupa A: Apolon - Cirih 3:2, Borusija M. - Viljareal 1:1. Grupa B: Klub Briž - Torino 0:0, Kopenhagen - Helsinki 2:0. Grupa C: Partizan - Totenhem 0:0, Bešiktaš - Asteras 1:1. Grupa D: Dinamo Z. - Astra 5:1, Salcburg - Seltik 2:2. Grupa E: PSV - Eštoril 1:0, Panatinaikos - Dinamo M. 1:2. Grupa F: Dnjepar - Inter 0:1, Karabah - Sent Etjen 0:0. Grupa G: Sevilja - Fajnord 2:0, Standard - Rijeka 2:0. Grupa H: Lil - Krasnodar 1:1, Everton - Volfsburg 4:1. Grupa I: Jang bojs - Slovan 5:0, Napoli - Sparta P. 3:1. Grupa J: Rio Ave - Dinamo K. 0:3, Steaua - Alborg 6:0. Grupa K: Fiorentina - Gengan 3:0, PAOK - Dinamo Mi. 6:1. Grupa L: Legija - Lokeren 1:0, Metalist - Trabzon 1:2.

17

godina i 157 dana imao je Ante Ćorić kada je postigao pogodak za Dinamo i tako je postao najmlađi strijelac Lige Evrope pošto je prestigao Romelua Lukakua, koji je bio strijelac sa 17 godina i 222 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije