Fudbal

Partizan ipak igra polufinale kupa sa Zvezdom

Partizan ipak igra polufinale kupa sa Zvezdom
Foto: Tanjug/AP | Partizan ipak igra polufinale kupa sa Zvezdom

Fudbaleri Partizana ipak će igrati "večiti" derbi koji je na programu u srijedu od 19.00 protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" , u okviru polufinala Kupa Srbije.

Dosta se pričalo o nastupu crno-bijelih, a konačnu odluku donio je Upravni odbor kluba.

"Upravni odbor doneo je odluku da FK Partizan nastupi na sutrašnjoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Iako nezadovoljni stanjem u domaćem fudbalu, gde naš klub ima neravnopravan tretman od strane FSS i sudijske organizacije pre svega, iz obaveze prema igračima, navijačima, istoriji kluba i takmičenju Kupa naše zemlje, doneta je odluka o odigravanju utakmice. Sportska javnost je u kratkom periodu mogla da posvedoči sramnom tretmanu kluba i naših igrača od strane sudije Pavla Ilića, koji je bestidno i po nalogu režirao krajnje rezultate poslednja dva 'večita derbija'. Za sudijskog diletanta Ilića (u rodnom Kragujevcu poznatog kao osvedočenog 'zvezdaša', o čemu postoje i fotografije dotičnog u majici sa obeležjima tog kluba), jedini cilj u dve utakmice bio je ne dozvoliti nadmetanje aktera po pravilima fudbalske igre, već samo i jedino onemogućiti igrače Partizana da trijumfuju! Sudija Ilić, koji je poslat po nalogu FSS i predsednika sudijske organizacije, da svojim sramnim suđenjem kreira krajnji rezultat u korist jednog tima, uz vređanje, bahaćenje i odsustvo obraza i morala, nikada više ne bi smeo da bude akter najveće utakmice koju srpski fudbal ima!", piše u saopštenju.

 I zaključuje se:

"FK Partizan će zbog sveukupnog tretmana kluba u organima FSS, na sutrašnjoj utakmici iskazati revolt i protest na poseban način i zahtevati da se odnos prema našem klubu hitno promeni, u skladu sa značajem koji FK Partizan ima za srpski fudbal!".

Podsjećamo, Zvezda je slavila u subotu u 173. derbiju ova dva kluba poslije preokreta rezultatom 3:2, nakon čega crno-bijeli nisu bili zadovoljni suđenjem Pavla Ilića, jer prema njihovom mišljenju, bilo je dosta sudijskih nepravilnosti koje se znatno uticale na ishod utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije