Fudbal

Pehar u N/FS BiH čeka prvaka

Pehar u N/FS BiH čeka prvaka
Pehar u N/FS BiH čeka prvaka

Utakmice posljednjeg kola BH. Telecom Premijer lige BiH igraće se u nedjelju, a s obzirom na to da su u igri za naslov prvaka tri ekipe, pehar neće biti ni na jednom od stadiona.

Kandidati za trofej su Zrinjski, Željezničar i Sarajevo pa su u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH napravili tri potencijalna termina za slavlje. U zavisnosti od rezultata 10. kola Lige za prvaka, ceremonija uručenja pehara i medalja za prvaka biće održana u nedjelju u 19.15 časova u slučaju da Željezničar završi na prvom mjestu. Ukoliko to bude Sarajevo, svečanost će biti u 23 časa, a ukoliko Zrinjski odbrani trofej, slavlje će biti upriličeno u 21 čas.

"S obzirom na to da imamo specifičnu situaciju, tri ekipe sa šansama da podignu trofej, napravljena su tri različita termina. Ranijih godina imali smo situacije da dva kluba imaju šanse i da igraju u dva različita grada, pa je tada pehar čekao na nekoj sednjoj udaljenosti između dva grada. Sada je situacija drugačija. Sarajevo će gostovati u Krupi, Zrinjski je domaćin u Mostaru, a Željezničar na 'Grbavici'. Zato će pehar sve do završetka utakmica čekati u zgradi N/FS BiH", pojasnili su juče iz Saveza za "Nezavisne".

Raspored utakmica Liga za prvaka, nedjelja 17 časova: Zrinjski - Sloboda, Željezničar - Radnik, Krupa - Sarajevo. Liga za opstanak: Liga za opstanak, subota 17. Mladost - Metalege, Olimpic - Vitez, Široki Brijeg - Čelik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije