Fudbal

Petarda Sitija za prvo mjesto

Petarda Sitija za prvo mjesto
Foto: Tanjug/AP | Petarda Sitija za prvo mjesto

Šampion Mančester siti očekivano je kao domaćin savladao Luton Taun i bar do sutra preuzeo prvo mjesto na tabeli Premijer lige.

U udarnom subotnjem terminu od 16 časova odigrane su četiri utakmice, a svakako najvažnija kad je borba za titulu u pitanju odigrana je na ''Etihadu'' u Mančesteru. ''Građani'' nisu imali velikih problema i čini se sa pola gasa savladali goste – 5:1.

Poveli su već u drugom minutu. Istina, uz malo sreće. Prvo je Kevin De Brujne u svom stilu proigrao Erlinga Halanda, međutim mladi Norvežanin u situaciji jedan na jedan nije uspjeo da savlada golmana Tomasa Kaminskog. Na žalost gostiju, u nastavku akcije lopta je ponovo došla do Halanda, šutirao je makazicama, ne baš precizno ali je lopta pogodila Japanca Daikija Hašioku i završila u mreži – 1:0.

Najlepši trenutak na meču viđen je u 64. minutu. Loptu je sa lijeve strane poslao Hulijan Alvarez, a Mateo Kovačić ne čekajući opalio iz prve i pogodio same raklje Lutonovog gola.

U 75. minutu dosuđen je penal za Siti nakon prekrštaja nad Žeremijem Dokuom. Najstrožu kaznu izveo je Erling Haland za povratak samopouzdanja. Do kraja meča publika je uživala u još dva gola domaćeg tima i jednog gostiju za konačnih – 5:1.

Sa ova tri boda tim Pepa Gvardiole skočio je sa trećeg na prvo mjesto, bar do sutra kad svoje mečeve igraju Liverpul i Arsenal.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije