Fudbal

Pobjeda treneru na poklon

Pobjeda treneru na poklon
Pobjeda treneru na poklon

Fudbaleri Borca savladali su Travnik 1:0 u 18. kolu BH Telecom Premijer lige BiH i na taj način su treneru Vinku Marinoviću čestitali prvu godišnjicu na klupi ekipe sa Gradskog stadiona.

Nakon plasmana u polufinale Kupa BiH preko Sarajeva, Banjalučani su nastavili sa dobrim rezultatima u proljećnom dijelu prvenstva pošto su u tri kola osvojili sedam bodova. Strijelac jedinog pogotka bio je Toni Jović u 21. minutu meča, kada je prizemnim udarcem nakon sjajnog primanja lopte matirao gostujućeg golmana. Susret sa Travnikom bio je 26. za Marinovića na klupi Borca u prvenstvu BiH, a do sada je ostvario 12 pobjeda, pet remija i devet poraza. Prvi meč na klupi Borca imao je 22. marta 2014, kada je "crveno-plavi" tim poražen od Zrinjskog u Mostaru.

Marinović je istakao da je susret sa Travnikom bio veoma težak te je dodao da je najvažnije da je tim došao do nove pobjede i zadržao korak za vodećim ekipama.

"Znali smo da će biti teška utakmica, poslije tri susreta sa Sarajevom u samo sedam dana. Nismo očekivali fudbalsku ljepoticu, ali smo igrali borbeno i požrtvovano i zbog toga smo pobijedili. Tri boda su najvažnija i približili smo se vodećim timovima, što je fenomenalan rezultat", rekao je šef stručnog štaba ekipe iz Platonove ulice, koji je istakao da će ekipa u toku trajanja reprezentativne pauze pokušati fizički da se digne:

"Najvažnije je da se spremimo i da vrijedno radimo. Moramo kvalitetno da se spremimo za ispite koji nas očekuju u prvenstvu, ali i Kupu BiH. Ova ekipa raste iz utakmice u utakmicu i pokazuje da ima kvalitet."

Pobjeda Borca još više dobija na značaju ako se zna da su nastupili bez dva standarda igrača Srđana Bečelića i najboljeg strijelca ekipe Joce Stokića.

"Teren je bio težak za igru, a i prije ovog susreta odmjerili smo snage sa Sarajevom tri puta u sedam dana. Pobjeda nad Travničanima je sasvim zaslužena. Imali smo šanse, jednu iskoristili i postigli gol na vrijeme", kazao je strijelac jedinog pogotka Jović za "Borac-sport".

U BH Telecom Premijer ligi BiH sada slijedi reprezentativna pauza do 4. aprila, a u narednom kolu Borac će gostovati u Zenici kod Čelika, dok će Travnik dočekati Velež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije