Fudbal

Pogba blistao u pobjedi Mančestera, remi Vučice i Austrije

Pogba blistao u pobjedi Mančestera, remi Vučice i Austrije
Pogba blistao u pobjedi Mančestera, remi Vučice i Austrije

U trećem kolu grupne faze Lige Evrope pobjede su ostvarili Mančester Junajted, Makabi Tel Aviv, Zenit, Fejnor, Genk, Olimpijakos, Astra, Sent Etjen i Jang Bojs, dok su Roma i Austrija remizirali kao i Majnc - Anderleht i Rapid Beč - Sasuolo.

Najskuplje pojačanje Mančester Junajteda Pol Pogba blistao je sa dva gola u pobjedi nad Fenerbahčeom 4:1. Marsijal i Lingard su postigli ostala dva gola dok je Van Persi na samom kraju postigao utješni pogodak za Fener.

Roma i Austrija su remizirali 3:3. Gosti su preko Holchausera došli do prednosti a El Šaravi je sa svoja dva gola preokrenuo na 2:1, da bi na 3:1 povećao Florenci. Austrija se na kraju sabrala i najprije u 82. preko Prokopa smanjila na 3:2, a onda i u 84. golom Kajodea stigla do izjednačenja.

Alkmar je kod kuće izgubio od Makabi Tel Aviva sa 1:2. Gosti su prvi došli do pogotka preko Skarione u 24. minutu. Izjednačio je Miren u 72., ali ne zadugo jer je deset minuta kasnije Golas donio pobjedu Makabiju.

Zenit je u gostima savladao Dundalk iako je od 52. minuta imao zaostatak. Za domaćine je pogodio Benson. Izjednačenje je donio Mak u 71. minutu, a šest minuta kasnije za preokret je pogodio Đulijano. Maurisio je promašio jedanaesterac prvom minutu nadoknade za ubjedljiviju pobjedu Zenita.

Fejnord je minimalnim rezultatom savladao Zorju na domaćem terenu. Jedini gol na utakmici postigao je Jorgensen u 55. minutu.

Genk je u grupi F došao do druge uzastopne pobjede i osamio se na vrhu tabele sa 6 bodova. Kod kuće je sa 2:0 savladao Atletik Bilbao. Brabek je pet minuta prije kraja prvog dijela doveo svoj tim u prednost. U 83. minutu Nidi stavlja tačku na "I".

Majnc je remizirao 1:1 na svom terenu protiv Anderlehta. Već u desetom minutu domaćini dolaze do vođstva preko Malija. Do 65. minuta se čekalo na sljedeći pogodak kada je Teodorčik donio izjednačenje i bod Anderlehtu.

Olimpijakos je na svom terenu bio ubjedljiv protiv Astane koja je posljednjih pola sata igrala sa deset igrača. Meč je bio riješen već u prvom poluvremenu. Najprije je Figeiras u 25. minutu zatresao mrežu gostiju, da bi Eljonusi duplirao prednost u 33. minutu. Samo minut kasnije Seba povećava na 3:0. Gosti u 54. preko Kabanage smanjuju na 3:1, ali to bilo sve od njih. Konačan rezultat postavljaSeba svojim drugim golom u 65. minutu.

Plzen je faktički sam sebe pobjedio i poklonio Astri tri boda. Gosti u 41. minutu dolaze do prednosti golom Alibeka. Horava je autogolom u 64. minutu duplirao prednost Astre. Isti igrač pogodio je i na drugoj strani u 86. minutu. Loše je izveo penal ali mu se lopta odbila srećno pa je ipak uspio da zatrese protivničku mrežu.

Slično kao i Plzen Rapid je sam sebi izbio dva boda u Beču protiv Sasuola. Već u sedmom minutu su došli do prednosti preko Šauba. Ipak, da tako ne ostane pobrinuo se Šramel u 66. minutu pogodivši svoju mrežu.

Još jedan autogol viđen je na meču Sent Etjen - Gabala. Domaćini su slavili minimalnim rezultatom, a loptu u svoju mrežu je spremio Rikardinjo u 70. minutu.

Jang Bojsi su kod kuće bez većih problema savladali APOEL  sa 3:1. Gubili su domaćini od 14 minuta kada je pogodio Efrem. Četiri minuta kasnije Horau je izjednačio. Isti igrač je izveo penal u 52. minutu. Golman gostiju mu je skinuo ali je nakon odbitka Horau ipak zatresao mrežu. Svoj het-trik na utakmici za konačnih 3:1 postigao je Horau iz penala u 82. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije