Fudbal

Radnik juri i Kup RS

Radnik juri i Kup RS
Radnik juri i Kup RS

Najuspješniju sezonu u istoriji kluba fudbaleri Radnika žele krunisati osvajanjem još jednog pehara, ovoga puta pobjednika Kupa RS. Bijeljinci danas (17 časova) na svom terenu dočekuju Slobodu iz Novog Grada.

Prošle sedmice osvojenim trofejom u najmasovnijem takmičenju na nivou BiH osigurali su nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Bijeljinci su tada u finalu pobijedili Slobodu iz Tuzle, a danas na Gradskom stadionu žele novi pehar i pobjedu. Umjesto šefa stručnog štaba Slavka Petrovića, koji se uspješno oporavlja od lakših povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi, ekipu će u utakmici sa prvoligašem RS voditi njegovi pomoćnici Jovica Lukić i Jovo Borković.

"Bez obzira na to što je kraj sezone, umor je prisutan i jedan trofej smo već osvojili, motiva nam sigurno neće nodostajati. Svako takmičenje u kojem smo nastupili shvatili smo maksimalno ozbiljno, a pogotovo Kup RS. Imamo i posbnu obavezu prema ovom takmičenju. Za razliku od nekih premijerligaša iz RS, mi se nismo poigravali u Kupu RS, dok ima nekih koji to olako prepuste i predaju se još na početku", kazao je Lukić.

U prilog toj tvrdnji ide i to da Bijeljinci u svojim vitrinama do sada imaju osvojena tri pehara Kupa RS u sezonama 2009/10, 2012/13 i 2013/14.

"Učinićemo sve da osvojimo i četvrti. Sve osim naše pobjede bila bi senzacija. Favoriti smo i nastojećemo od prve minute opravdati tu ulogu", istakao je Lukić.

Iako se gosti iz Novog Grada ove sezone bore za opstanak u Prvoj ligi RS, u Radniku najavljuju maksimaln pristup i zalaganje.

"Protivnika nećemo potcijeniti. Na teren će istrčati naša prva i najbolja postava i to dovoljno govori da ih respektujemo. U odnosu na meč sa Tuzlacima, imaćemo možda jednu ili dvije izmjene u ekipi. Znamo da je našim rivalima ugrožen opstanak i upravo zato mislim da će imati motiv više, jer kroz Kup mogu koliko-toliko spasiti sezonu", istakao je Lukić.

Na Trgu u Bijeljini će nakon meča biti organizovana proslava. Zahvaljujući generalnom sponzoru Banjalučkoj pivari, svi gledaoci sa ulaznicama će moći da pozdrave fudbalere i sve u klubu, te uživaju u Nektar pivu, roštilju i koncertu "OK benda". Prihod od prodaje je namijenjen klubu.

Dosadašnji osvajači

1994. Kozara, 1995. Borac, 1996. Borac, 1997. Sloga T. 1998. Rudar U. 1999. Rudar U. 2000. Kozara, 2001. Kozara, 2002. Leotar, 2003. Jedinstvo, 2004. Leotar, 2005. Jedinstvo, 2006. Slavija, 2007. Modriča, 2008. Slavija, 2009. Borac, 2010. Radnik, 2011. Borac, 2012. Borac, 2013. Radnik, 2014. Radnik, 2015. Rudar Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije