Fudbal

Sarajevo na zahuktalog Želju

Sarajevo na zahuktalog Želju
Sarajevo na zahuktalog Želju

Fudbaleri Sarajeva sutra će u "vječitom" gradskom derbiju na "Grbavici" u četvrtfinalu Kupa BiH pokušati prekinuti fantastičan niz Željezničara.

"Plavi" su posljednji put u najmasovnijem takmičenju savladani 23. aprila 2008. godine u Tuzli od Slobode i poslije toga do danas ostvarili su seriju od 38 mečeva bez poraza. Pri tom aktuelni šampioni i lideri na tabeli imaju i zavidnu statistiku u BH Telecom Premijer ligi od 13 neizgubljenih mečeva, još od 21. septembra 2013. godine protiv Širokog Brijega.

"Derbi nije obična utakmica, posebno što igramo protiv ekipe koja ne pamti kada je izgubila zadnji put u Kupu. Pritisak postoji, ali u glavama mojih igrača ga nema. Idemo na 'Grbavicu' da pobijedimo i napravićemo sve da utakmicu usmjerimo u tok koji mi želimo", najavio je trener Sarajeva Robert Jarni.

"Bordo" tim u prva dva kola proljetnog dijela prvenstva je osvojio tek jedan bod, što mu je najlošiji start još od sezone 1997/1998.

"Kup je sasvim drugačiji od prvenstva. Igraju se dvije utakmice, a Sarajevo teži da bude prvak i da osvoji Kup. Pripremam svoje igrače posebno za svaku utakmicu, svaka utakmica nosi nešto drugo", istakao je Jarni.

Njegov kolega sa "Grbavice" Dino Đurbuzović zna da poraz Sarajeva od Čelika, odnosno remi kući sa Olimpicom nisu pravo mjerilo kvaliteta protivnika.

"Komšije igraju dobro i u formi su bez obzira na to što to zadnja dva rezultata ne pokazuju. Imaju izuzetne pojedince, ali naša prednost je taj niz, iskustvo u Kupu i naravno podrška navijača. Nismo pod pritiskom, za razliku od Sarajeva, koje protiv nas mora pokušati popraviti sezonu", rekao je Đurbuzović i dodao:

"Ući ćemo u meč bez kalkulacija. Težimo rezultatu koji će nama biti pogodan, a to je, recimo, samo da ne primimo gol."

Parovi: Široki Brijeg - Olimpic (15 časova), Čelik - Velež (15), Mladost - Zrinjski (15), Željezničar - Sarajevo (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije