Fudbal

Široki nije izdržao

Široki nije izdržao
Široki nije izdržao

Ostaje žal što nismo izdržali do kraja i sa 0:1 se oprostili od Evrope, rekao je Slaven Musa, trener fudbalera Širokog Brijega, nakon što je njegova ekipa poražena u revanšu 3. pretkola Lige Evrope od Udinezea.

Italijani su, bez obzira na pobjedu u prvom meču u Zenici od 3:1, i u revanšu u Trstu maksimalno ozbiljno shvatili bh. predstavnika. Potvrđuje to neumoljiva statistika od 8:0 u udaracima u okvir, 13:4 izvan okvira gola, te 10:0 u kornerima. Poveli su domaći već u 9. minuti preko Antonija di Natalea. Međutim, sve do 82. minuta tim sa "Pecare" je parirao, ali je onda Andrea Lazari sa svoje polovine lobovao Luku Bilobrka. Uzdrmalo je to Širokobriježane, koji su samo pet minuta kasnije golom Dušana Baste gubili 0:3, a Matej Vidra je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih i visokih 0:4.

"Drugi pogodak nas je potpuno izbacio iz kolosijeka. Nažalost, težak poraz. Bilo bi ljepše da je završilo 0:1, mada ako gledamo iz drugog ugla, možda nam je ovakav ishod korisniji. Da je ostalo 0:1, možda bi smo stvorili krivu sliku o sebi, te bismo olako shvatili važan derbi sa Sarajevom u nedjelju", smatra Musa, koji i pored svega nije nezadovoljan.

"Ovo će nam biti lekcija kako treba igrati. Udineze nas je shvatio ozbiljno i igrao maksimalnom snagom. To su odlike velikih ekipa i moramo težiti tome."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije