Fudbal

Slišković: Vrijeme je za trofej nakon 20 godina

Slišković: Vrijeme je za trofej nakon 20 godina
Slišković: Vrijeme je za trofej nakon 20 godina

Fudbaleri Zrinjskog imaju šansu da u nedjelju osvoje petu titulu šampiona BiH, a to bi bio prvi trofej u trenerskoj karijeri za Blaža Sliškovića.

"Plemići" u posljednjem kolu Lige za prvaka BiH dočekuju Slobodu koju moraju da pobjede jer imaju samo bod više od Željezničara.

"Radili smo cijelu sedmicu na psihološkoj pripremi. Imperativ pobjede u Bijeljini je ostavio traga na igračima koji u predstojeću utakmicu moraju ući hladne glave", rekao je Slišković.

Sloboda je pretposljednja u plej-of fazi sa tek dvije pobjede iz devet utakmica.

"Dosta osciliraju u igri, tako da u ovom trenutnku ne možete konkretno nešto reći o njihovoj formi. Dosta zavise od raspoloženja pojedinaca, ali kako god, mi moramo biti spremni na sve", dodao je trener Zrinjskog.

Zrinjski je do šanse da osvoji titulu stigao nevjerovatnom pobjedom u Semberiji golom iz penala u nadoknadi vremena, uz poraz Želje u gradskom derbiju od Sarajeva, u prošlom kolu.

"U gradu vlada velika euforija. Meni je to lično podsticaj, ali moramo raditi na tome da atmosfera ostavi pozitivan uticaj i na igrače, jer jasno je da nismo svi isti. Na neke od njih sve ovo sigurno može i negativno uticati", smatra Slišković.

Slišković je tokom trenerske karijere radio u Širokom Brijegu, Hajduku, u Kini, Rumuniji, Saudijskoj Arabiji, ali još uvijek čeka na prvu titulu.

"Titula bi mi mnogo značila. Prvi put sam sjeo na klupu u Hrvatskom dragovoljcu prije punih 20 godina, a kad imate karijeru, kakva god ona bila, a za dvije decenije ne osvojite nijedan trofej, onda titula naravno mnogo znači. Njen značaj bio bi i veći jer bih je osvojio s klubom iz mog grada i klubom za koji sam i igrao. Ipak, prije svega, uživao bih više u osmjehu ljudi u klubu i gradu", rekao je bivši selektor BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije